"Yerelde de 'Alo Fatih' hattı var"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali İpek, ulusal gündemde yer alan 'Alo Fatih' hattına benzer olayların yerelde de olduğunu savunarak, haberlerinin yerel televizyonda hiç yer almadığını, bunu Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) dikkate alması gerektiğini söyledi.

Yerelde de Alo Fatih hattı var
11 Şubat 2014 Salı 18:42 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

Seçim bürosunda gazetecilerle bir araya gelerek gündemi derlendiren İpek, Denizli’nin her alanda küme düştüğünü öne sürdü, İpek, “Denizli'ye hiçbir şey yapılmamış. Köylere ve ilçelere otobüs duraklarıyla kilit taşından başka hiçbir şey yapılmamış.

Her alanda küme düştük. 2001 yılında istihdamda Kayseri, Gaziantep ve Konya’nın önünde iken 2013 yılında bu illerin gerisine düştük. Hal böyleyken bizimkiler oturup gazetecileri, televizyoncuları çağırıp Hakkâri’ye tekstil makineleri gönderiyoruz diyorlar. Denizli’yi hallettiler sıra Hakkâri’ye geldi. Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde bir tek fabrika yok. Açıklamayı lütfen yapsınlar.” dedi.

Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, konuşmalarında sürekli “Köpekler istedi diye atlar ölmez” sözünü kime söylediğini açıklamasını ifade eden İpek, “Köpek de bana göre bir değerli hayvan. Benzetmeler neden bu şekilde ve kimleri kast ediyor. Birinci defasında hadi bir üslup hatasıdır dedik. İkinci defa demek ki bilinçli bir şey bu. Acaba bizden olmayanları mı kast ediyor? Bunun açıklamasını bekliyorum ben.” diye konuştu.

DENİZLİ’DE 'ALO FATİH' HATTI İDDİASI

Ulusal gündemde yer alan 'Alo Fatih' hattına benzer olayların yerelde de yaşandığını iddia eden İpek, şöyle devam etti: “Korku imparatorluğu televizyoncuları bile basın toplantılarına göndermiyorlar. Bizim haberleri dahi vermiyorlar. Halkın parasıyla televizyoncuların haberlerini bile kapatmışlar.

Yazabilir misiniz? Televizyonlarda sabah akşam AKP. Biz kış uykusunda mıyız? Biz de her yerdeyiz, neden bizim haberimiz yok? Gelin ‘biz de anlaşalım’ dedik. Önce anlaştılar, sonra caydılar. Belediye kanalıyla topladıkları paraları seçimlerde harcıyorlar. Halkın parasıyla halka kendi reklamlarını yapıyorlar. Bunları herhalde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) filan dikkate alır. O zaman kendileri kanal açsınlar.” şeklinde konuştu.

Haberinin yayınlanmadığını belirten İpek, “Basın toplantısı yapıyoruz, kamera dahi gelmiyor. Söylediklerimi ne gazeteler yazıyor ne televizyonlar gösteriyor. İki televizyon bizden bahsetmiyor bile. Bizimle seçim kampanyası için görüşmek dahi istemiyorlar. Demek ki bunlara korku da vermişiz. Ama bugünlerin yarınları da var. Herkesin her şeyi iyi hesap etmesi lazım.” ifadelerini kullandı.


CİHAN