"Yerime Mourinho gelebilir"

Manchester United'ın efsane menajeri Sir Alex Ferguson, kendisinin ardından Jose Mourinho'nun Kırmızı Şeytanlar'ın başına geçebileceğini söyledi.

Yerime Mourinho gelebilir
03 Aralık 2012 Pazartesi 13:31 tarihinde eklendi.

Manchester United'ın efsane menajeri Sir Alex Ferguson, kendisinin ardından Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho'nun Kırmızı Şeytanlar'ın başına geçebilecek kapasitede bir teknik adam olduğunu söyledi.

 
70 yaşındaki İskoç, 1986 yılından bu yana ManU'yu yönetiyor ve kısa vadede bir emeklilik olmayı düşünmüyor. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Real Madrid'in teknik patronundan övgüyle bahsetti ve bir gün onun Manchester'daki yerini doldurabilceinin altını çizdi.
 
Efsane teknik adam, ITV4'te katıldığı bir programda kendisine sorulan "Mourinho ManU'yu yönetebilir mi?" sorusuna, "Hiç futbol oynamamış birinin böylesine kaliteli bir hoca olabileceğini tahmin bile edemezdim, ama kişiliği futbol için çok uygun. İnanılmaz güçlü bir karakteri var ve bu da gerekli olan en büyük şey" şeklinde cevap verdi.
 
Mourinho'nun Chelsea'deki ilk basın konferansını dün gibi hatırladığını belirten Ferguson, "Tanrım, ne kadar saçma bir insan. Oyuncularına resmen 'Ben seçilmiş kişiyim, maç kaybetmem' diyordu. Tanrı aşkına, adam İngiltere'ye gelmiş, daha da genç ve oyunlarına kendisinin seçilmiş kişi olduğunu söylüyor, şaka gibiydi. Ama sezon sonunda şampiyon olan da onlar oldular ve oyuncular bu sözlerin hakkını verdiler" ifadelerini kullandı.
 
Mourinho'yla zaman içerisinde yakın arkadaşlar haline geldiklerini de söyleyen Sir Alex, "Onun en sevdiğim yanı, kendisi hakkındaki şakaları kaldırabiliyor oluşu" şeklinde konuştu.
 
Sir Alex Ferguson ve Jose Mourinho, hem Premier Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde pek çok kez karşı karşıya geldiler.

goal.com