Yerli otomotiv uzmanları geliyor

Yerli otomobilin gündeme olduğu bugünlerde Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Motorlu Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruluyor.

Yerli otomotiv uzmanları geliyor
21 Kasım 2011 Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi.

 

Üniversite, bu merkez sayesinde otomotiv alanında uzman kişiler yetiştirecek. 
 
Üniversite tarafından hazırlanan merkezin yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğin ikinci bölümünde yer alan merkezin amacı kısmında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye’nin otomotiv teknolojisi konusunda ortaya koyduğu ulusal hedefleri doğrultusunda, ileri ve özgün teknolojiyi oluşturmak, böylece Türkiye’nin otomotiv alanında teknolojik ve ekonomik dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak veya en aza indirmek ve özgün teknolojileri sürekli geliştiren, bilimsel ve teknolojik çalışmaları destekleyen ulusal bir uzmanlık merkezi olmak.”   
 
Araştırma merkezinin diğer amaçları ise şöyle: "En yeni teknolojiyi oluşturabilecek özelliklerde nitelikli mühendisler yetiştirmek ve bilimsel çalışmaları için onları teşvik ederek gerekli olan imkânları sağlamak, Türkiye’de motor ve motorlu taşıt teknolojileri alanında çalışan veya çalışmak isteyen araştırmacıları desteklemek, alanında en iyi altyapıyı oluşturarak, otomotiv sektörü kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap vermek, yatırım yapmalarını cesaretlendirmek ve yatırım yapanlara gerekli araştırma-geliştirme (Ar-Ge) desteğini vermek”
 
Merkezin yönetim kadrosu, merkez müdürü, merkez yönetim kurulu ve merkez danışma kurulundan oluşacak. Merkez müdürü, merkezin kuruluş amaçları kapsamında araştırmaları bulunan üniversitede tam gün çalışan öğretim görevlileri arasından rektör tarafından seçilecek. Merkez yönetim kurulu ise merkez müdürü dahil olmak üzere beş kişiden oluşacak. Yönetim kurulu üyeleri de merkez müdürü gibi üniversitesi öğretim görevlileri arasından seçilecek.