Yerli turist tatili uzattı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, bayram tatilinde bölgeye gelen yerli turistlerin tatil sürelerini uzattığı için otellerde boş yer olmadığı belirtildi.

Yerli turist tatili uzattı
23 Ağustos 2012 Perşembe 13:18 tarihinde eklendi.

 

Yabancı turistlerin yanı sıra son yıllarda yerli turistlerin de dikkatini çekmeye başlayan Marmaris'te, Ramazan Bayramı tatili turizmcinin yüzünü güldürdü. Tatilin 22 Ağustos'ta bitmesine rağmen süreyi 3 gün daha uzatma yolunu seçen birçok yerli turist, hafta sonu ile toplam 9 gün tatil yapmayı tercih etti. Marmaris ve çevresindeki bir çok otelin yüzde 100 dolu olması nedeniyle birçok rezervasyon talebinin geri çevrildiği öğrenildi. 
     
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgelerine gelen turist sayısını arttırmak, ekonomik yönden üst seviyede olan kişilerin tercih ettikleri nitelikli bir tatil yöresi olabilmek ve turizm sezonunu uzatabilmek için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi. 
     
Ramazan Bayramı'nın süre olarak kısa olmasına rağmen, İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra özellikle İzmir, Aydın, Uşak ve Denizli gibi yakın illerden gelen misafirlerin tesislerin hemen hemen tamamını doldurduğunu ifade eden Açıkgöz, ''Özellikle nitelikli tesislerde yer bulunamazken, bölgemizde yaşanan doluluk özellikle çarşı esnafının da yüzünü güldürdü. Birçok tesisimiz bayram sonrası 3 günü pakete dahil ederek odalarını satışa sundukları için, doluluk hala devam ediyor'' dedi. 
     
Kurban Bayramı tatili 8 gün olsun- 
     
Kurban Bayramı tatilinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili de eklendiğinde 5 günü bulduğuna dikkati çeken Açıkgöz, konaklama sektörü olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yüz binlerce işçi ve memurun 22-24 Ekim tarihlerinde idari izinli sayılmalarını istediklerini dile getirdi. 
     
İç turizmde hareketliliğin sona ermek üzere olduğu ekim ayı sonlarına denk gelen bu dönemde tatil süresinin uzatılmasının vatandaşların gönüllerince 8 günlük tatil yapmalarına imkan sağlayacağına değinen Açıkgöz, şunları söyledi: 
   
''Bu karar özellikle bölgemiz turizm sezonunun kasım ayına kadar uzamasının yolunu açarak sektörümüze ve bölge esnafına ciddi fayda sağlayacaktır. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile temaslarımız sürüyor. Sayın Bakanımızın da konuya sıcak baktığını biliyoruz. Umarız bu talebimiz uygun görülür. Konaklama sektörü olarak bu konuda hazırlıklarımızı yapmaya başladık.'' 
     
GETOB Başkanı Açıkgöz, tatil süresinin uzatılması konusunda kamuoyu oluşturma adına tüm sivil toplum kuruluşlarının da desteğini beklediklerini kaydetti.