Yeryüzü Doktorları, Moritanyalı çocukları da güldürdü

Dünyanın her bölgesine gönüllü sağlık hizmeti götüren Yeryüzü Doktorları, 16 kişilik gönüllü uzman ekibiyle ilk kez Moritanya’ya gitti.

Yeryüzü Doktorları, Moritanyalı çocukları da güldürdü
27 Şubat 2013 Çarşamba 10:16 tarihinde eklendi.

 

Gülümseyen Çocuklar Projesi kapsamında başkent Nuakşot’taki Vataniye Hastanesi’ne giden doktorlar, 5 günde 40 ameliyat, 300 muayene ve tedavi ile 28 hastanın ağız-diş cerrahisini gerçekleştirdi.
 
Gülümseyen Çocuklar Projesi kapsamında dünyanın birçok bölgesinde dudak ve damak yarığından muzdarip çocukları gülümseten Yeryüzü Doktorları, bu kez Moritanya’ya gitti. 16 kişiden oluşan gönüllü uzman ekip, 5 gün boyunca bölgede uzun zamandır doktor bekleyen hastaları muayene ve tedavi etti. Plastik cerrahi uzmanları yarık damak-dudak ameliyatları yaparak çocukları gülümsemelerine kavuşturdu. Beyin cerrahları ise ameliyatlarına ek olarak poliklinik hizmetleri verdi. Ekipte yer alan dâhiliye ve çocuk doktorları da 300’e yakın hastaya poliklinik hizmeti sundu. Diş Hekimi, komplike ağız diş cerrahisi uygulamaları yaparak yerel hekimlere eğitimler verdi. Ekiple beraber Moritanya’ya gelen fizyoterapist uzmanları ise yetişkin ve çocuk birçok felçli hastaya egzersizler göstererek aileleri ve hastane personelini bu anlamda eğitti. 
 
Yeryüzü Doktorları Moritanya’ya bir tonluk tıbbi malzeme yanında, Fatih Belediyesi tarafından bağışlanan 20 adet tekerlekli sandalyeyi de beraberinde götürdü. Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Fatih Belediyesi ve TİKA’nın katkılarıyla temin edilen malzemelerin bir kısmı ameliyat sırasında kullanıldı, diğer malzemeler ise tekerlekli sandalyeler ile birlikte Moritanya Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. 

CİHAN