Yeşilçam'da ödül skandalı!

Yeşilçam Film Akademisi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği ödül töreninde Ömer Faruk Sorak'ın Belçim Bilgin ve Mehmet Günsür'lü "Aşk Tesadüfleri Sever" filmine "En İyi Efekt Ödülü"nü vermesi tartışma çıkardı.

Yeşilçamda ödül skandalı!
06 Haziran 2012 Çarşamba 20:13 tarihinde eklendi, 3.843 kez okundu.

Ömer Faruk Sorak "Hiç kullanmadığımız halde "Aşk Tesadüfleri Sever filmi,en iyi dijital efekt ödülü kazandı.Ödül törenine davetiye göndermeyip, bizden habersiz filmimize hak etmediği bir kategoride ödül veren Yeşilçam Film Ödülleri'ne teşekkürler. Allah'tan müzik kullanmıştık da,en iyi müzik dalında aldığımız ödül şaibeden kurtuldu. İlk elin günahı olmaz sözü pişti de tamam da ödül organizasyonları için kullanıldığında komik olmuyor mu? Ciddi ele alınmış, geleceğe umut vaadeden bir ödül organizasyonunu, hiç ödül almamaya tercih ederdim. Ödül töreninde olmadı ama umarım Yeşilçam Film Akademi'de, neyin dijital efekt olduğu doğru öğretilir. İyi ki orada değildim, iyi ki bu ironiye şahsen tanık olmadım diye dua ediyorum" diyerek töreni ti'ye aldı.

 
Şahan: Biraz utanma olur!
Şahan Gökbakar da Sorak'a destek çıktı ve "Yeşilcam Ödülleri'nde, Aşk Tesadüfleri Sever filmine verilen 'En İyi Görsel Efekt Ödülü'nü tebrik ediyorum. Hakikaten, Ömer Faruk 12 yıl bu filmin efektleriyle uğraşmıştı.

Mehmet'in ve Belçim'in 3D olarak modellenmis olduğunu hiç fark edememiştik. Bu ödül törenini yapanlar da biraz utanma olur ya! Yazık günah. Ömer'in filmine hakaret etmek gibi bir şey bu. Ayıp, kepazelik" diye konuştu. Yeşilçam Akademi Kurulu Üyesi İsmail Güneş ise "Ödülü ben vermedim, bin kişilik akademi jürisi verdi. Başarılı dijital efektler anlaşılmaz. Jürideki arkadaşlar bu yüzden farketmemiş olabilir" açıklamasını yaptı. Yaşanan bu olay geçen yıl Bayındırlık ve İskan Bakanlığı '1. İlk Yönetmen Uluslararası Film Festivali'nde "İki Dil Bir Bavul" filmine, hiç müzik kullanılmadığı halde, en iyi müzik ödülü verildiği töreni hatırlattı.