"Yetimin hakkına el uzatanın takipçisiyiz"

Kütahya Belediyesi Kültür Merkezi'nde partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık operasyonlarını değerlendirdi.

Yetimin hakkına el uzatanın takipçisiyiz
07 Şubat 2014 Cuma 23:27 tarihinde eklendi.


Amerika Merkez Bankası'nın (FED) açıklamasının ardından 17 Aralık operasyonlarının başladığını söyleyen Zeybekci, "Amerika Merkez Bankası 85 milyar doları 65 milyar dolara düşürüyorum dedi ve 17 Aralık başladı. 17 Aralık bu memlekette bir hukuk katliamıdır. Her kim ki bu memlekette yetimin hakkına el uzattı, bırak el uzatmayı yan gözle bile baktıysa onun hukuk çerçevesinde gözünün çıkarılmasının takipçisiyiz. Sonuna kadar." dedi.

Bakan Zeybekci, yapılan operasyonun Fatih Belediyesi ve Halkbank'ın uygulamaları ile hükümete dayandırıldığını belirterek, "Fatih Belediyesi'nin uygulaması, Halkbank'ın uygulaması, falanca siyasetçinin yakını diyerek buna benzemez birbiri ile alakası olmayan konuyu biraraya getirip hükümeti yıkmaya kalktığın zaman bu hukuk değil, bu siyasi bir darbedir.

Sonuna kadar yolsuzlukların, her nerede varsa adaletsizliklerin peşinde olacağız. Bir savcı adliyenin önüne çıkar da bildiri dağıtır mı? Öyle savcılardan bir tanesi bakın ne yaptı. 32 torba ağzı mühürlü belge ve 1005 sayfa gerekçe. Bunların dayanakları 32 torbada. Bunu hakime sevk ediyor. Hakim dedi ki bunu bir hafta inceler ondan sonra karar verir. 15 dakika sonra karar verir.

Karar, Türkiye'nin en itibarlı şirketleri ve insanlarının mal varlıkların dondurulmasına karar verildi. Alın o mayıs ayındaki listeyi aynen okuyun. 3. Köprü, Kanal İstanbul, 3. Havaalanı, Marmara tüp geçidi, hidrolik santraller. Ne benzerlik değil mi? Ne büyük tesadüf." Partisinin aday tanıtım toplantısının ardından Bakan Zeybekci, kara yolu ile Afyonkarahisar'a hareket etti.


CİHAN