"Yetkimiz alındı kaos bitti"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Yardım Toplama Esas ve Usulleri hakkındaki yönetmelikte sadece kendilerine ait olan deri toplama yetkisinin kaldırılmasını, "Bu düzenleme aslında bir kaosu ortadan kaldırmıştır." sözleriyle değerlendirdi.

Yetkimiz alındı kaos bitti
26 Eylül 2013 Perşembe 18:13 tarihinde eklendi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yardım Toplama Esas ve Usulleri hakkındaki yönetmelikte yapılan değişiklikle, Türk Hava Kurumu'nun kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi elinden alındı. Düzenlemeyle, kamu yararına çalışan tüm derneklere deri toplama imkanı verildi.

Hükümetin yaptığı değişikliği değerlendiren THK Başkanı Yıldırım, "Yardım toplamayla ilgili 5 kurum adına yetki, 1999 yılından bu yana THK'da bulunuyordu. THK, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kızılay, Çocuk Esirgeme ve Diyanet İşleri Vakfı adına, Türk Hava Kurumu yardım, kurban derisi, fitre ve zekat topluyordu.

Yeni yapılan yönetmelikteki düzenlemede ile THK'nın 5 kurum adına yardım toplama yetkisi kaldırılmış durumda. Ancak yine ilgili yönetmelikte kamu yararına faaliyette bulunan derneklerin yardım toplama faaliyetine devam edecekleri belirtilmektedir. THK bundan sonra da 88 yıldır olduğu gibi halkımızın desteği ile kurban derisi, fitre ve zekat toplamaya devam edecektir. Bu faaliyetleri eskisi gibi yürütecektir." dedi.

Düzenlemenin bir kaosu ortadan kaldıracağının altını çizen Yıldırım, "Vatandaşlarımız, biz Müslümanların ibadetlerinin en önemli gereklerinden biri olan yardım yapma konusunda da isteği yere yardım yapabilecek. Ancak bu yardımların doğru yere gittiğini halkımız yine kontrol edecektir. Hükümetimiz de inanıyorum ki bunla ilgili çalışmaları yapmıştır." şeklinde konuştu.

THK'nın halkın yardımlarıyla 88 yıldır havacılık alanında birçok hizmetin altına imza attığını ve havacılık alanında birçok kişinin eğitim almasını sağladığını hatırlatan Yıldırım, "Üniversitesiyle, yangın uçaklarıyla, ambulans helikopterleri, havacılık eğitim merkezleriyle, gençlerimize havacılığı sevdirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Ben bugüne kadar halkımızın bize yaptığı destekler için teşekkür ediyorum.

Yeni yönetmelik düzenlemesinin de ülkemize, halkımıza, THK'ya ve ilgili kurumların hepsine hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.


CİHAN