YGS'de bu da oldu!

YGS'ye giren öğrenciyi yok saydılar.

YGSde bu da oldu!
15 Mayıs 2011 Pazar 11:23 tarihinde eklendi, 1.197 kez okundu.

 

Sivas Selçuk Anadolu Lisesi öğrencisi olan Uğur Erdem Tur, hayalini gerçekleştirmek için sınavlara hazırlanırken YGS’ye 20 gün kala sağ kolu kırdı. Uğur Erdem Tur, kolu alçıda olduğu için sınavda işaretleme yapamayacağı gerekçesiyle doktordan rapor alarak ÖSYM’ye dilekçeyle başvurdu. ÖSYM’nin dilekçeyi 22 Mart’ta kabul etmesi üzerine Uğur Erdem Tur, Cumhuriyet Üniversitesi İlköğretim Okulu’nda, engelliler için ayrılan sınıfta refekatçi eşliğinde sınava girdi. 
 
BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ 
Okulunda da başarılı bir öğrenci olan Uğur, büyük bir umutla sınav sonuçlarını beklemeye başladı. Sonuçların açıklandığı 29 Nisan’da ÖSYM’nin internet sitesine kendi şifresiyle giren Tur, “Sınava girmediniz veya yanıt alanınız boş” açıklamasıyla şoke olduğunu söyledi. 
 
Aynı gün ÖSYM’ye itiraz dilekçesi gönderdiğini belirten Tur, bu zamana kadar ÖSYM’den bir yanıt gelmeyince LYS’ye de başvuramadığını belirtti. 
Tur, ÖSYM yetkililerinin ailesine, “İtirazınız değerlendirildikten sonra 140 veya 180 üzeri bir puan alırsa LYS için hak tanınacağını” söylediklerini de bildirdi. 
 
400 PUAN BEKLİYOR 
Elektrik-elektronik mühendisliği okumak isteyen Uğur Erdem Tur, netlerine göre beklediği puanın 395-400 arası olduğunu söyledi.
 
“NOTER Mİ GÖTÜRSEYDİM?”
Tur, “Sınav sonuçları açıklandığında okuldaydım. Ekranda sınava girmediniz diye görünce şoke oldum. Ne yapacağımı bilemedim. Ailemle paylaşınca hemen itiraz ettik” dedi. 
 
Yaşananlara inanamayan Uğur Erdem Tur’un babası Naci Tur ise “Oğlumu sınava kendim götürdüm. Kolu kırıldığı için engelliler sınıfında sınava girdi. Yanına refakatçi bile verdiler, şıkları işaretlemesi için. Şimdi ise sınava girmedi deniliyor. Böyle olaylarla karşılaşacağımızı bilseydim noter götürürdüm. Yapılan tamamen bir aymazlık” dedi.

Habertürk