YGS'de konsantrasyonun püf noktaları

Pazar günü yapılacak olan YGS sınavları öncesi uzmanlar öğrencilere konsantrasyon kazanmanın püf noktalarını öğrencilerine aktarıyor.

YGSde konsantrasyonun püf noktaları
22 Mart 2013 Cuma 21:30 tarihinde eklendi.

 

 
Özel Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi Rehber Öğretmen Ali Kayaalp, öğrencilere sınav sonunda başına gelecekleri değil, soruları cevaplayama çalışmalarını tavsiye etti.

Sınavda başarılı olmanın iki yolu olduğuna dikkat çeken Kayaalp, sınav öncesi hazırlıklar ve sınav başladıktan sonra sonuna kadar olan aşama olduğunu belirtti.

Sınav içindeki stratejiye dikkat çeken Kayaalp, bugüne kadar herkes kendi imkanları içinde elinden gelen her şeyi yaparak sınava hazırlandığını söyledi. Bu zamana kadar konuları öğrenip, bilgileri zihin depolarına koyulduğunu belirten Kayaalp, hafızalardaki bilgilerin unutulmaması için en iyi zamanı gözetlemek gerektiğine dikkat çekti. 
 
Kayaalp, "YGS'de bilgilerimizi değerlendirmenin en iyi pazarını oluşturmaktadır. Öğrenciler sınava başladıklarında var olan bilgilerini yerinde, zamanında kullanamadıklarından kaybetmektedirler. Bunun en büyük nedeni de konsantrasyon ve dikkat eksikliğidir.

Öğrenci soruyu okuyup, anlayıp doğru cevabı bulmak yerine, sınav sonrasında başına gelecekleri düşünerek onun cevabını bulmaya çalışmaktadır. Lütfen sınavda sınav sonrasını değil soruları cevaplamaya çalışınız. Soruları turlama tekniğiyle çözünüz.

Zamanı iyi değerlendirmiş olursunuz. Soruları paragrafta isteneni bulmaya çalışınız, genel bilgilerinizi özelleştiriniz. Sınavı o iki saati sorulara harcayanlar kazanacaktır." dedi.

CİHAN