YGS'de şifre iddiasına suç duyurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, YGS'deki ''şifre'' iddialarıyla ilgili önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacak.

YGSde şifre iddiasına suç duyurusu
07 Nisan 2011 Perşembe 11:02 tarihinde eklendi.

 

Kart, yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Savcılığının, YGS'deki şifre iddialarının ardından inceleme başlattığını anımsattı. 
    
Cumhurbaşkanı ve Hükümet'in "ÖSYM Başkanı'nın açıklamalarından tatmin olduk, ortada sorun yok" diyerek savcılık üzerinde baskı kurduğunu, Milli Eğitim Bakanı'nın ise "Soruşturmadan bir sonuç çıkmayacak" açıklamasıyla adeta hüküm oluşturduğunu savunan Kart, "böyle bir baskı altında gerçekleri ortaya çıkaracak bir soruşturmanın yapılmasının söz konusu olamayacağını" öne sürdü. 
    
Kart, aylardır sonuç alınmayan KPSS soruşturmasında olduğu gibi bu konunun da üstünün örtüleceği endişesini taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 
    
"Savcılık soruşturmasında, üniversitelerden, bağımsız uzmanlardan, bilgisayar ve yazılım uzmanlarından, kriptolog, istatistik uzmanlarından görevlendirme yapılmaması, bilirkişi seçilmemesi, ÖSYM'deki bilgisayarlara el konulmaması süreçleri hep birlikte değerlendirildiğinde yapılan soruşturmanın başlangıçtan itibaren şekli bir soruşturma olduğu, kamuoyunu görünürde tatmin etmeye yönelik olduğu anlaşılmaktadır. 
    
Cumhuriyet Savcılığının soruşturmayı bihakkın yapması, Hükümet'in ve Cumhurbaşkanı'nın soruşturmayı etkisiz kılmaya yönelik baskı, manipülasyonların önlenmesi, gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla; soruşturmada göz önüne alınması gereken yöntemleri ve bulguları içeren ve özü itibarıyla yeni bir suç duyurusu niteliğinde olan çalışmamızı 1-2 gün içinde ilgili Cumhuriyet savcılığına ileteceğiz."