YGS'ye başvurular arttı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ''YGS'ye başvurular 35 bine ulaştı. Geçen seneyle mukayese edildiğinde adayların daha bilinçli olduğunu görüyoruz, daha fazla başvuru söz konusu'' dedi.

YGSye başvurular arttı
05 Ocak 2012 Perşembe 13:53 tarihinde eklendi.

Prof. Dr. Ali Demir yaptığı açıklamada, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 3 Ocak'ta başlayan başvuruların devam ettiğini ifade etti.
    
Bu seneki YGS'ye başvuru sayısındaki artışı "bilinç artışına" bağladığını ifade eden Demir, "Adaylar daha çok internet kullanıyorlar" dedi.
    
"Her adaya farklı soru kitapçığı uygulaması devam ediyor"-
    
YGS'ye başvuracak adaylara önerilerde de bulunan Demir, geçen seneyle bu yıl arasında sistemin değişmediğini söyledi.
    
Her adaya farklı soru kitapçığı uygulamasının devam ettiğini belirten Demir, farklı soru kitapçığı uygulamasının sınav güvenliğinin, hak ve adaletin tesisi için temel unsurlardan bir tanesi olduğunu vurguladı.
    
Soru tipleri ve yapılarının geçen senekilerle benzer olacağını ifade eden Demir, adaylara kılavuzu baştan aşağı incelemeleri tavsiyesinde bulundu.
    
Sınav güvenliğine ilişkin değerlendirme de yapan Demir, güvenliğe ilişkin kılavuzda belirtilen hususların dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.
    
Prof. Dr. Demir, "Güvenlik tedbirlerimiz konusunda ısrarlıyız. Onlarda herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. Dolayısıyla adayların nüfus cüzdanları ve sınava giriş belgeleri ile sade bir kıyafetle sınava gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.
    
YGS'ye başvuru süresinin 13 Ocak'ta sona ereceğinin anımsatan Demir, adaylara bu sürenin uzatılmayacağı uyarısında bulundu.