YHT yarın açılıyor ama...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün açılışı yapılacak olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattıyla ilgili olarak, Pendik Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’na kolay ulaşım için Anadolu ve Avrupa yakasından toplam 9 hattı bu istasyona entegre etti.

YHT yarın açılıyor ama...
24 Temmuz 2014 Perşembe 18:29 tarihinde eklendi.
Yeni düzenlemelerle birlikte YHT İstasyonu’na metro, metrobüs, Marmaray ve deniz yoluyla ulaşım imkanı sağlandı. İstasyona yeni İETT durakları da yapıldı.
 
Banliyö hatlarını yenileme çalışmaları sürüyor. Ancak DHA Gökyüzü kamerasıyla yapılan çekimlerde Erenköy-Göztepe arasındaki hatta rayların söküldüğü, toprak döküldüğü ancak başka bir çalışma olmadığı görüldü. Onlarca vagon ise Haydarpaşa Garı'nda bekliyor. 
 
Yeni kurulan KM20 numaralı hat ile Hızlı Tren İstasyonu’ndan Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kartal Metro bağlantısı sağlandı. Mevcut bulunan 16 numaralı (Pendik – Kadıköy), 16D numaralı (Pendik – Kadıköy), 17 numaralı (Pendik – Kadıköy) ve 222 numaralı (Pendik – Kadıköy) hatları ile Kartal, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ve Kadıköy Vapur İskelesi entegresi yapıldı.
 
132P numaralı (Veysel Karani – Sultanbeyli - Kartal) ve 132V numaralı (Basra Caddesi - Sultanbeyli - Kartal) hatları ile Sultanbeyli ilçesine bağlantı sağlanırken 16A numaralı (Pendik - Harem) hattı ile D–100 karayolu bağlantılı hatlarla Uzunçayır Metrobüs, Harem, Üsküdar Marmaray ve deniz ulaşımı entegresi oluşturuldu. 251 numaralı (Pendik- Şişli) hattı ile de Avrupa yakası bağlantısı sağlandı.
 
ESKİ BANLİYÖ HATTI KARAYOLUNA DÖNDÜ
 
Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren Banliyö tren hattı 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı. Bugün hizmete açılacak olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, hattaki raylar söküldü, tren yolu hattı adeta bir karayoluna döndü. Yenileme projesi kapsamında hat üzerinde bulunan ve bir çoğu tarihi eser statüsünde bulunan İstasyonların da yenilenmesi planlanıyor. Yapımı 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının ardından hattın 2015 yılının Haziran ayında tekrar hizmete açılması planlanıyor. Banliyö hattı Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye dek yenilenecek.