Yıkıma develi protesto

GAZİANTEP merkezli olarak yayın yapan Bahartürk Televizyonu sahibi Mehmet Baharoğlu'nun çiftlik evine yaptırdığı bina hakkında belediye imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

Yıkıma develi protesto
01 Şubat 2016 Pazartesi 17:52 tarihinde eklendi.
GAZİANTEP merkezli olarak yayın yapan Bahartürk Televizyonu sahibi Mehmet Baharoğlu'nun çiftlik evine yaptırdığı bina hakkında belediye imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Belediye ekiplerinin bugün gerçekleştirdiği yıkım öncesi Baharoğlu, protesto amacıyla deve kestirdi.
 
Gaziantep’ten yayın yapan Bahartürk Televizyonu’nun sahibi Mehmet Baharoğlu'na ait çiftlik evinde yaptırdığı ve yaz aylarında stüdyo olarak kullandığı binanın imara aykırı yapıldığı gerekçesiyle Şahinbey Belediyesi tarafından yıkım kararı verildi. Kararı televizyonun sahibine bildiren Şahinbey Belediyesi, sabah saatlerinde Alleben Göleti’nin yanında bulunan çiftlik evine iş makinesi ve zabıta ekiplerini gönderdi. Çiftlik evi önünde mevlit okutturan Mehmet Baharoğlu, yıkımı kutlamak amacıyla da 9 bin liraya aldığı deveyi kestirdi. 
 
"YÜZDE 87'Sİ KAÇAK İLÇEDE YIKIMA BURADAN BAŞLANDI"
 
Belediye aleyhine yayınlar yaptığı bilinen televizyon sahibi Mehmet Baharoğlu, ilçede kaçak yapılaşma oranının yüzde 87 olduğunu söyledi. Belediyenin kaçak yapı ile mücadeleyi kendi binalarından başlattığını belirten Baharoğlu şöyle dedi:
 
"Biz bir medya kuruluşuyuz. Biz işimizi yaparız, bu şekilde çok güzel oldu. Burasını biz stüdyo alarak yaz aylarında kullanıyorduk. Kaçak olduğu söyleniyor, doğrudur kaçaktır. Gaziantep’in yüzde 87’si kaçak. Kaçak yapıların yıkımına buradan başladılar. Umarım diğer kaçak yerler de yıkılır. Kendisine yakışır şekilde güzel işler yapar. Kentteki kaçak yapıları yıktığı vakit biz de kendisini alkışlarız."
 
BELEDİYE BAŞKANI: KANUNLAR KARŞISINDA HERKES EŞİTTİR
 
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2014 yılı Kasım ayında kaçak yapının tespit edildiğini ve yıkımı için karar alındığını söyledi. Kararın kaçak yapı sahibi firmaya tebliğ edildiğini belirten ve kanunlar karşısında herkesin eşit olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu şöyle konuştu:
 
"Sarısalkım mahallemizde yapılan 2014 yılı içerisinde kaçak bir yapıdan dolayı belediyemiz 2014 yılı kasım ayı içerisinde bununla ilgili gerekli kaçak yapının yıkılmasıyla alakalı encümen kararı alıyor ve ilgili firmaya tebligatımızı yaptık. Fakat firma buranın yıkımının doğru olmadığıyla ilgili mahkemeye başvurdu. Biz hukuka ve kanunlara saygılıyız. Şahinbey Belediyesi olarak kanunlar çerçevesinde işlemler yapıyoruz. Mahkeme sonucunu bekledik geçen Kasım ayında mahkeme sonuçlanmış oldu ve yıkımına karar verildi. Belediyemizin aldığı yıkım kararının doğru olduğu kararı verildi. Biz de ilgili firmanın kendileri tarafından yıkılması hususunda gerekli tebligatı yaptık. Geçen günler boyunca firma tarafından buranın yıkımı gerçekleşmeyince bugün ekiplerimiz tarafından yıkım gerçekleştirildi. Buraya kadar olan her şey yasal. İster televizyon sahibi olsun, ister patron olsun, isterse işçi olsun kanunlar karşısında herkes eşittir."