Yılbaşı ikramiyesini satan bayiden, talihliye davet

Milli Piyango'nun yılbaşı büyük ikramiyesi olan 45 milyon liranın dörtte birinin isabet ettiği çeyrek biletlerden biri Bakırköy'deki bir alışveriş merkezindeki bayiden satıldı.

Yılbaşı ikramiyesini satan bayiden, talihliye davet
02 Ocak 2013 Çarşamba 18:27 tarihinde eklendi, 1.063 kez okundu.

 

Bayiinin işletmecisi olan ve yaklaşık 14 senedir şans dağıtan Atilla Birışık, büyük ikramiyenin talihlisini davet etti. Brirışık, "Gelsin bir fotoğraf çektiririz " dedi.
 
" YOĞUNLUK İÇİNDE GELEN BİR MÜŞTERİMİZE NASİP OLDU "
 
Bayii işletmecisi Atilla Birışık, büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek bileti kendisinin sattığını belirterek, "Son bir hafta kala yoğunluk vardı. Yoğunluk içinde gelen bir müşterimize nasip oldu. Hayırlı olsun. Burası müşteri potansiyeli yüksek olan bir yer. Birine tesedüfen denk geldi. Şu anda kendisinin ikramiyeden haberi var m yok mu bilemiyorum" dedi.
 
Bayisine son bir rakamla büyük ikramiyeyi kaçıranların geldiğini söyleyen Birışık, "Kaçıranlar daha çok geliyor şu anda. Teselli ikramiyesi alanlar var. Onlara ödemelerini yapıyorum ama kendi gişemizden sattğımız için, çok mutluyum. Hiç olmazsa böyle bir şeye vesile olmuş oldum " diye konuştu. Yaklaşık 14 yıldır aynı bayide çalıştığını ilk defa yılbaşı büyük ikramiyesi sattığını söyleyen Birışık, " Bundan 6 yıl önce Sayısal Loto'dan da ikramiye vermiştik. Ufak ikramiyeler de oluyor tabii " dedi.
 
SON BİR RAKAMLA KAÇIRAN BİLET DE BU BAYİDEN
 
Teselli ikramiyesini almak için iki kişinin bugün bayisine geldiğini söyleyen Birışık, "Parasını tahsil ettim. Kendisine ödemesini yaptım" dedi. Birışık son bir rakamla büyük ikramiyeyi kaçıran iki bileti de gösterdi. Kendi bayisinden sattığı 6718378 numaralı biletin son rakamı nedeniyle, 6718394 numaralı biletin de sondan bir önceki rakamı nedeniyle büyük ikramiyeyi kaybettiğini ancak teselli ikramiyesi olan 11 bin 250 lira aldığını söyledi.
 
Milli Piyango İdaresinden alınan bordroyu da gösteren Birışık, " 671 serisi biletlerin 10 bin tanesini biz satmış bulunuyoruz. Bunun ispatı da budur. Yani İstanbul'daki talihli bilet bizim gişemizden çıkmıştır " dedi. İşlettiği şubeye ise, 671 serisinden bin adet bilet geldiğini söyleyeyen Birışık, " O binlik seri içinde büyük ikramiye bizden çıkmış oldu. Yılbaşında kendisinin de 10 tane bilet aldığını söyleyen Birışık, "Çalışan olduğumuz için, 10 tane bilet alırız kendimize. Denk gelebilirdi. Bazı müşterilerimizden biletleri alıp bırakanlar var. Ben kendi şansıma bunları alıyorum. 10 tane aldım ama içinde iki rakam amorti çıktı tabii " diye konuştu.
 
BİRIŞIK TALİHLİYİ BAYİSİNE BEKLİYOR
 
Çeyrek bilet talihlisini beklediğini ifade eden Birışık, " Gelmese bile bir telefonunu bekliyorum. İçimiz de rahat olsun. Hiç olmazsa 'Müşterimiz telefon açtı. Ben de telefonda tebriklerimi sundum' derim. Benim için mutluluk olur. Gelsin fotoğraf çekiniriz. Bu mutluluk verici birşey " dedi.
 
Bayiden sürekli alışveriş yapan bir kadın " Üç tane bilet aldım . Üçüne de amorti var. Burası şanslı zaten. Kurulduğundan beri alırım: Ama bu en büyük ikramiye en güzeli tabii" diye konuştu. Bir esnaf ise, sürekli aynı bayiiden bilet aldığını ancak kendisine amorti çıktığını belirtti. Esnaf, büyük ikramiyenin çıktığı kişiye ise, ikramiyenin hayırlı olmasını diledi.

DHA