Yılbaşı kutlamaları 825 MOBESE ile izleniyor

Ankara polisi, şehirdeki yılbaşı kutlamalarını 825 MOBESE kamerası ile izliyor. Emniyet Müdürlüğü talimatıyla ayrıca, 2 bin ek polis bu gece güvenlik için çalışıyor.

31 Aralık 2012 Pazartesi 23:54 tarihinde eklendi.

 

Toplamda, bu gece 7 bin polis şehirdeki asayiş olaylarını takip ediyor.
 
Başkent'te yılbaşı kutlamaları, Ankara Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS)'nin ilin çeşitli yerlerinde kurulmuş 825 MOBESE kamerasıyla takip ediliyor. Şehirde yılbaşı kutlamalarının yoğunlaştığı Yüksel Caddesi, Kızılay, Sakarya Caddesi ve YKM gibi merkezlerdeki kalabalık, 4 MP çözünürlükte full HD görüntü kalitesiyle çekim yapan kameralarla izleniyor.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, Ankara'da 2 bin ek polis bu gece yılbaşı mesaisi yapıyor. 5 bin polise ek olarak çalışacak 2 bin polisin bir kısmını da halkın arasına karışan Güven Timleri oluşturuyor.
 
KGYS yetkilileri, şu ana kadar kutlamaların sakin geçtiğini, gece yarısından sonra hareketlenme beklediklerini bildirdi. KGYS'deki görevli polisler, daha çok gelen ihbarlar üzerine izleme yapıyor. Aynı kameralar ayrıca, her ilçedeki emniyet müdürlükleri ve ilgili birimler tarafından da ayrı ayrı takip ediliyor.

CİHAN