Yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu

Ankara polisi, yılbaşı öncesinde hazırladıkları sahte içkilerin üzerine çaldıkları gerçek bandrolleri yapıştırıp, eğlence mekânlarına satmaya hazırlanan 6 kişiyi gözaltına aldı.

Yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu
29 Aralık 2012 Cumartesi 13:43 tarihinde eklendi.

 

 Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 50 bin lira olan 161 şişe ve pet şişelerde bekletilen 23,5 litre sahte içki ele geçirildi. 
 
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine harekete geçti. Konuyla ilgili araştırma yapan ekipler, Çankaya ilçesinde bulunan bir depoda sahte içki üretildiğini tespit etti. 10 günlük çalışma sonucunda operasyon için harekete geçen ekipler, depoya operasyon düzenledi. Operasyonda çete lideri olduğu belirtilen Hacı S., ile İbrahim T.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Merdiven altı üretim yeri olarak tabir edilen depoda yapılan aramada 161 şişe üzerinde daha sonradan yapıştırıldığı tespit edilen çalıntı ve kayıp Tütün Alkol ve Piyasası Düzenleme Kurulu'na (TAPDK) ait bandrol bulunan çeşitli markalarda gümrük kaçağı alkollü içki şişeleri ele geçirildi. 
 
Operasyonda, ayrıca 1,5 ve 5'er litrelik pet şişeler içerisinde 23,5 litre sahte içki, hassas terazi, huni, plastik kap, 705 adet gümrük kaçağı makyaj malzemesi, 133 adet çeşitli markalarda kaçak enerji içeceği, bin 20 adet cinsel içerikli malzeme, 690 paket kaçak sigara ve kaçak malzeme satışından elde edildiği belirtilen 13 bin 500 lira paraya da el konuldu. 
 
Ele geçirilen sahte içkinin piyasa değerinin yaklaşık 50 bin lira olduğu öğrenildi. Halk sağlığını tehdit eden sahte içkinin yılbaşı öncesinde eğlence mekânları ile otellere satılmak üzere hazırlandığı ortaya çıktı. 
 
Gözaltına alınan 6 kişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.  
 
 
 
 

CİHAN