Yıldırım ve Polat arasında şok diyalog !

Şike davası dosyasına, Aziz Yıldırım ile Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat arasındaki bir telefon konuşması da girdi.

Yıldırım ve Polat arasında şok diyalog !
12 Aralık 2011 Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi, 3.837 kez okundu.

 

21 Şubat 2011 tarihli görüşmede Yıldırım, “Bizden birinin şampiyon olması lazım yoksa, Anadolu’yla başedemeyiz” diyor. Polat ise, “Ama Federasyon bunlara yol veriyor” diye karşılık veriyor.
 
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin futbolda şike iddialarına yönelik iddiianameyi kabul etmesinin ardından, polisin hazırladığı fezlekeye yansıyan ilginç detaylar da ortaya çıktı. Fezlekede Aziz Yıldırım ile Galatasaray eski başkanı Adnan Polat arasında 21 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşen telefon görüşmesinde ait tapeler de yer aldı. O konuşmada Aziz Yıldırım ile Adnan Polat büyük kulüplerden birinin şampiyon olması gerektiğini aksi takdirde sorunlar yaşanacağını söylüyorlar. İşte o konuşma:
 
‘Hakem hatası olmuyor kardeşim’
 
AY: “Bizle ilgili bir şey olmadı ya... Ben o Sinan’a bir sulandım tamam mı, peze..nke... Aleyhimize sallıyor sonra önümüze geliyor, öpmeye çalışıyor bizi ha si.tir dedim”
 
AP: “İsmail Ünal’a yumruk sallamış. İsmail’le ben konuştum. İsmail’le... Beşiktaş Belediye Başkanı”
 
AY: “Zaten hepsine gideri yaptık yine... Ya Fener ya Galatasaray ya Beşiktaş... Hadi si.tir et de bunlardan, bizden birinin şampiyon olması lazım olamazsak bunlarla... Bu Anadolu’yla başedemeyiz haberiniz olsun ... Federasyon tamam da ... Trabzon, bunların hepsinin gö.ü kalktı.”
 
AP: “Ama federasyon bunlara yol veriyor.”
 
AY: “Yarın Kayseri’nin de kalkar öbürü de kalkar hepsi kalkar”
 
AP: “Aziz bunlara hakem hatası olmuyor kardeşim... Bu yani üç büyüklerin dışında olmuyor... Boğuşuyorum bizim içerdeki puştlarla boğuşuyorum” 
 
‘50 milyarı ne için aldık abi, yanarız’
 
Fezlekede, şike davasının 1 numaralı sanığı Olgun Peker’in kurduğu Refleks Menajerlik şirketiyle büyük spor kulüplerine hiçbir hizmet vermeden menajerlik hizmet bedeli adı altında fatura kestiği ve milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiğine ilişkin delliler dosyaya girdi. Fezlekede, Galatasaray adına 2 adet 118 bin TL’lik, Beşiktaş adına 2 adet 206 bin TL’lik, 1’er adet 590 TL’lik ve 88 bin TL’lik, Fenerbahçe adına 295 bin TL’lik, Kocaeli Spor Kulübü adına 47 bin TL’lik, Adanaspor’a 30 bin TL’lik, Denizlispor’a 47 bin TL’lik, Karşıyakaspor’a 59 bin TL’lik, Adanademirspor’a 20 bin TL’lik, Kocaelispor’a 40 bin TL’lik, Brussels Kulubü’ne ise 125 bin Euro’luk faturaların kesildiği belgeler yer aldı. Fezlekede Olgun Peker ile adamı Özcan Üstüntaş arasında fatura kesme tartışmasının yer aldığı telefon konuşmasına yer verildi. 
 
ÖÜ: “Abi biz Galatasaray’a bu ilk 100 milyarı aldığımızda bi fatura kestik ondan sonra hiç fatura kestik mi oraya”
 
OP: “Kestik”
 
ÖÜ: “100 daha mı kestik abi” 
 
OP: “Evet”
 
ÖÜ: “REFLEKS OLARAK kesmişiz herhalde... 3 Ocak tarihli... Hasan abi diyor ki YANARIZ DİYOR YA BİZ BU FATURA OLMAZ DİYOR bize zararı olur diyor”
 
OP: “Şu futbolcu için bu futbolcu için hizmet bedeli bu ama bizim zaten 50 milyarı zaten yatırmışlar şeye hesabımıza o zaman biz nereden açıklayacağız 50 MİLYAR DEVLETE NE İÇİN ALDIK”
 
ÖÜ: “Ama fatura başka türlü yapabilir mişiz neyse ben bir konuşayım da abiÖBu çekle ilgili var mı bir şey”
 
OP: “Yarın halledeceğim”
 
‘Aysal gelmezse ... ötekiler aç zaten’
 
Olgun Peker’in Özcan Üstüntaş ile Sertan isimli adamları arasında geçen telefon görüşmesinde ise Üstüntaş’ın menajerlik hizmet bedeli adı altında kestiği faturaların tahsilatı ile alakalı konuşmalar da dosyaya girdi:
 
S: “Duydum ki paralar akmaya başlamış”
 
ÖÜ: “Ne parası”
 
S: “Ne biliyim ya bi yerden akmaya başlamıştır illa ki... Geleceğim en son tahsilatçın olarak yanına ben çalışacağım ya”
 
ÖÜ: “Galatasaraya 113 milyar dava açtım... Ama şöyle danışıklı yaptık onlar şimdi itiraz etmeyecekler mahkeme uzamayacak... süre kazanmak... Ünal AYSAL dışında biri gelirse yara..mı alacağım gene”
 
S: “Gerçi doğru ötekilerin hepsi aç zaten”
 
ÖÜ: “50-60 milyon dolar nakit parayla geliyormuş... Zaten icra takibi başlatmazlar yani 113 milyar için” 
 
‘Pahalı futbolcu olması bacağını kırmayacağım anlamına gelmez’
 
Fezlekede, Olgun Peker ile Oray isimli kişi arasında yapılan telefon görüşmesinde ise ilginç bir detay yer alıyor. Olgun Peker`in, yanında çalışan Neşe Ciddi ile ilişki yaşamak isteyen Sivassporlu futbolcu Eneramo’yu tehdit ettiği ortaya çıktı. İşte o konuşma; 
 
Olgun Peker; “Şimdi git Eneramo nun yanına... Oraya gelirsem onu tersten çivilerim yukarı ha... Söyle de ki Olgun aradı böyle böyle dedi... Neşe’ye yazıyor ibneye bak... Ona söyle yani ne olacağını da anlat ona... Onun pahalı futbolcu olması bacağını kırmayacağım anlamına gelmez”
 
Oray; “Tamam tamam” dediği tespit edilmiştir.

Vatan Gazetesi