Yıldırımhan'ın bilim ve proje sergisinde 330 eser yarıştı

Mersin'de Yıldırımhan Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen bilim ve proje sergisine 330 eser katıldı

Yıldırımhanın bilim ve proje sergisinde 330 eser yarıştı
22 Aralık 2014 Pazartesi 15:37 tarihinde eklendi, 3.444 kez okundu.

Yıldırımhan'ın merkez ve ilçelerdeki 10 şubesinin katıldığı yarışmada öğrencilerin bir birinden ilginç projeleri değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları kampüsünde gerçekleşen sergiye, anaokulundan lise son sınıfa kadar her kademeden 430 öğrencinin rehber öğretmenlerin nezaretinde hazırladıkları projeler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Projeleri daha sonra 22 kişiden oluşan jüri inceledi. Jüri, teknoloji-tasarım, sosyal bilgiler, matematik, fen bilgisi, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar branşlarında hazırlanan eserleri değerlendirilmeye aldı.
Alanında uzman olan jüri üyeleri ilk defa bir kurum tarafından hazırlanan bu kadar çok sayıda eserin yer aldığı bir yarışma ve sergi ile karşılaştıklarını ifade ederek, çok kaliteli eserlerin yer almasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yarışmada öğrenciler insanların günlük hayatta yaşamını kolaylaştıracak çok sayıda proje yer verdi. Değerlendirme sonucunda 10 kategoriden dereceye giren 40 öğrenci ve rehber öğretmenlerine toplam 10 bin TL para ödülü, madalya ve her öğrenciye katılım belgesi verildi.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Caner Sarıtepe bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri etkinlikle öğrencilerinin neler yapabileceğini ve insanlığın hizmetine ne tür katkılarının olabileceğini görmüş olduklarını belirtti. Tahminlerinin çok üzerinde eserin yarışmaya katıldığını kaydeden Sarıtepe "Amacımız bu tür yarışmaları kurumların dışına çıkarıp bölgeye yaymak.” dedi.


CİHAN