Yıldız Kenter'e 'Onur Ödülü'

Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen organizasyonda, tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter’e ‘Onur Ödülü’ verildi. Kenter, "İki elin çıkardığı ses için sahnedeyiz." dedi.

Yıldız Kentere Onur Ödülü
02 Mayıs 2013 Perşembe 14:47 tarihinde eklendi, 1.492 kez okundu.

 

Fatih Üniversitesi tarafından Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Yıldız Kenter’in öğrencileri, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen tiyatro grupları ve tiyatroseverler katıldı. Çeşitli tiyatro gruplarının sahnelediği oyunların izlenmesinin ardından konuşma yapan usta oyuncu Kenter, bir sanatçı için en önemli şeyin alkış olduğunu belirtti. Kenter, "İki elin çıkardığı ses için yıllardır sahnelerdeyiz. Fatih Üniversitesi’nin alkışlayan elleri dert görmesin." dedi.
 
Etkinlikte konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Ay, Tiyatro Festivali projesini, sanatı öğrencilerle buluşturan önemli bir organizasyon olarak niteledi. Ay, "Tek kanatlı bir kuş nasıl ki uçamaz ise sadece bir yönü gelişmiş toplumlarda ilerleyemez. Sanat toplumların diğer kanadır olmalıdır." dedi. Fatih Üniversitesi Sanat Yönetmeni Aydemir Gültekin ise yaşamlarını sanata adayanları ağırlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, Yıldız Kenter’e teşekkür etti. Tiyatro Festivali’nin sonunda, ‘Onur Ödülü’nü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin’den alan usta tiyatrocu, davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
 
Çeşitli tiyatro gruplarının katılımlarıyla gerçekleşen festival, 9 Mayıs tarihine kadar Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’nde devam edecek.

CİHAN