Yılın annesi Gülsüm anne

Antalya Özel Toros Eğitim Kurumları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yılın spor, bilim kadını ve annesini seçti.

Yılın annesi Gülsüm anne
13 Mart 2013 Çarşamba 17:34 tarihinde eklendi.

 

Antalya Özel Toros Eğitim Kurumları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yılın spor, bilim kadını ve annesini seçti. Geçirdiği trafik kazasında felç olan kimsesiz Umut'a annelik yaptığı için yılın annesi seçilen Gülsüm Kabadayı'ya da plaketi verildi.
 
Toros Eğitim Kurumları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yılın kadını programı bu yıl 3 kategoride düzenlendi. Toros Akdeniz Koleji konferans salonunda düzenlenen plaket töreninde konuşan okul müdürü Hüdayi Baş, bundan önceki yıllarda her yıl bir kişinin 'yılın kadını' olarak seçildiğini hatırlattı. Ancak bu yıl farklı bir uygulama yaptıklarını belirten Baş, 3 kişiyi yılın kadını adayı olarak belirlediklerini ifade etti. Ancak birini seçmeleri durumunda diğerlerine haksızlık olacağını kaydeden Baş, "Toros Eğitim Kurumları olarak seçim komisyonunu bir araya getirdiğimizde, son bir yılı taradık. Bu yıl gerçekten sevinilecek bir olay. Birden fazla hanımefendinin bu plakete, bu ödüle layık olduğunu gördük. Öncelikle Türkiye adına atletizmde ilk altında madalyayı bir bayan kazandırdı. Kendisi aynı zamanda Antalyalı Aslı Çakır Altptekin. Diğer adayımız Prof. Dr. Münire Erman Akar hanımefendi. Kendisi kadavradan rahim nakli yapan ekibin içerisinde önemli bir göreve sahipti. Diğer bir aday medyadan takip etmişinizdir. Türk insanının, Türk kadının şefkat kahramanı olduğunu bütün dünyaya seslenircesine, haykırırcasına duyuran... Kaza sonucu yaralanmış ölüme terk edilmiş bir pozisyondayken, günümüzde ne yazık ki bazı annenlerin istemedikleri çocukları cami avlusuna, çöpe terk ettiği bir zamanda sahip çıkan bir anne aynı zamanda. Biz bunlardan hangisini seçsek diğer ikisine haksızlık etmiş oluruz. Bundan dolayı biz 3'ünü de seçmeye karar verdik." ifadelerini kullandı.
 
 Konuşmaların ardından yılın spor kadını Aslı Çakır Alptekin, yılın bilim kadını Prof. Dr. Münire Erman Akar ve yılın annesi Gülsüm Kabadayı'ya plaketleri verildi. Gülsüm Kabadayı'ya plaketini veren Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özlem Altıparmak, 3 kişinin de kendi alanlarında çok başarılı işlere imza attığını ifade etti. Hem anne hem de iş hayatında olmanın zor olduğunu belirten Altıparmak, Gülsüm Kabadayı'nın büyük bir fedakarlık yaptığını söyledi. Altıparmak, "Öz annesi olsa belki bu kadar iyi bakamazdı. Umut'un gözünde Gülsüm anneyi sevdiği görülebiliyor. Gülsüm anneye her şeyden önce bu kadar geniş bir yüreğe sahip olduğu için teşekkür ediyorum." dedi. 
 
Gülsüm Kabadayı da Rusya'da televizyon programına katıldığında bu yola Türk anneleriyle çıktığını söylediğini hatırlattı. Bugün burada bunu, bu ödülü verenlerin tekrar ispatladığını belirten Kabadayı, "Ben gerçekten yalnız değilim. Devletim, Allah'ım, doktorlarım var. Sevgi, emek ve merhametin aşamayacağı hiçbir şey yoktur. Biz bunu ispatladık." şeklinde konuştu. Kabadayı'nın zaman zaman duygulandığı ve ağladığı görüldü.

CİHAN