Yılmaz Erdoğan,Akil insanları güldürdü

Ünlü komedyen Yılmaz Erdoğan, Mardin’de 5 dildeki konser etkinliğinde, kendisinin de aralarında yer aldığı Akil İnsanlar heyetini güldürdü.

Yılmaz Erdoğan,Akil insanları güldürdü
19 Nisan 2013 Cuma 09:55 tarihinde eklendi.

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alan Dinler ve Diller Korosu’nun Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice şarkı ve ilahi seslendirdiği konseri izleyen Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki heyet, şarkılara eşlik etti.
 
Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan ise, yaptığı esprilerle izleyicileri güldürdü. Erdoğan, Mardin’e yakışır çeşitlilikte ve Mardin’i anlatacak bir koro ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek, kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Çeşitlilik ve kültürel mozaiğin, akil insanların anlatmak istediği şey olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Öyle değil mi akıllı insanlar" diye sordu.
 
Erdoğan’ın, "Diyarbakır’da bir salona girdik. Bir abi vardı, şöyle dedi: ’Hoş geldiniz akıllı insanlar’ Burada grubun en akılsızı benim. Diğerleri çok akıllılar. Burada olmaktan çok mutluyuz. Mardin’de o kadar az bir sorunla karşılaştık ki hafif bir gezi oldu. Ayrıca ben et yemiyorum ama arkadaşlar bayağı yediler" sözleri gülüşmelere neden oldu.
 
Konser sonunda seyircinin ısrarı üzerine sahneye çıkan sanatçı Yılmaz Erdoğan, bir de şarkı söyledi.
 
"MUTLULUK GÖZYAŞLARI DÖKTÜM"
Konser sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Heyet Başkanı Ensaroğlu ise farklı dillerde şarkılar söylerken mutluluk gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Kentteki olumlu havanının tüm Türkiye’ye yayılmasını arzu ettiklerini kaydeden Ensaroğlu, şöyle konuştu:
 
"Arkadaşlarımız farklı dillerden ilahiler farklı dillerden şarkılar söylerken herkesin yüzü gülüyordu ama ben epeyce mutluluk gözyaşları döktüm. İnşallah yakında gözyaşlarımız hep mutluluk gözyaşları olur. Yapmaya çalıştığımız şey de esasen bu. Farklı kimlikleri ile farklı din ve dinleri ile insanların bir arada huzur ve barış işinde yaşayabilmesi. Umut ediyorum ki Mardin’deki özellikle bu gece hep birlikte solduğumuz hava, dalga dalga bütün Türkiye’ye bütün milletimize yayılır. Herkes karşısındakine olumsuz duygularını tedavi etmiş olarak yarına uyanır."
 
"YILLARCA YASAKLANAN İNKAR EDİLEN MÜZİKLER BİR ARADA"
Ensaroğlu, geçmişte çok acılar çekildiğini şimdi ise korodaki çeşitliği gördüklerinde mutlu olduklarını ifade ederek, "Yıllarca yasaklanan, varlığı inkar edilen dillerle kamu görevlisi arkadaşımız çok da profesyonelce seslendirdiler. Vali Bey ev sahipliği, bir başka kamu görevlisi sunuculuğunu yapıyor. Bunlar bizim yıllarca önce yaşayabileceğimiz şeyler ancak geçmişte o kadar çok acılar çektik şimdi bunlar bizi çok mutlu ediyor. Normalde olması gereken de budur" diye konuştu.
(İHA)

İHA