"Yılmaz Güney gibi savcı öldüreceğim"

Hakan Kılıç'ın şehit edilmesi ile ilgili davada tutuklu yargılanan Hakan Yavuz, "Barış Batur'la gasp suçundan cezaevinde yattık. Barış bir kaç kez 'Yılmaz Güney gibi savcı öldüreceğim, yurt dışına çıkacağım' diyordu" dedi.

Yılmaz Güney gibi savcı öldüreceğim
18 Ocak 2013 Cuma 15:17 tarihinde eklendi, 1.552 kez okundu.

 

Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı, evli 1 çocuk babası Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 günü alışveriş için gittiği Güven Caddesi'nde Barış Batur'un silahlı saldırısında ağır yaralandı. Tedavi için götürüldüğü Ankara'da 7 Şubat günü, şehit olan Savcı Kılıç'ın katili Batur ile ona yardım edenleri yakalamak için oluşturulan özel ekip, 9 kişiyi yakaladı. Şehit edilen savcının daha önce hazırladığı mütalaa ile gasp suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan PKK'lı Barış Batur'a yardım eden 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, üçü önceki duruşmada serbest bırakıldı. Firari Barış Batur ve Süleyman Cıyanaklı hakkında ise kırmızı bülten çıkarıldı. 
 
HAKİMLER DE RDURUŞMAYI İZLEDİ
 
'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Burhan Çilgin, Ahmet Çilgin, Hakan Yavuz, Abdullah Özbey, Ramazan Gündüz ve Hasan Cıyanaklı bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Savcı Kılıç'ın ailesine destek için Erzurum Adliyesi'nde görevli hakimler Nurol Karadeniz ile Handan Durmuş da duruşmayı takip etti.
 
Barış Batur'un Savcı Kılıç'ı öldürdükten sonra Yaygınyurt köyünde 2 ay saklandığını belirten sanık avukatlarından Mustafa Konyar, "Barış Batur bunu örgüt talimatı ile yapmamıştır. Eğer böyle olsaydı gidip köyde 2 ay saklanmazdı. Örgüt tarafından hemen koruma altına alınırdı" dedi. Mahkeme sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 
'SAVCI ÖLDÜRÜP YURTDIŞINA KAÇACAĞIM'
 
Doğubayazıt'ta gasp suçunu Barış Batur ile beraber işlediklerini söyleyen tutuklu sanık Hakan Yavuz ise iddianamede geçen ifadesinde şunları söyledi: 
 
"Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasp suçundan ceza aldığımız olayda beraberdik. Benim ifadem üzerine Barış olaya dahil oldu. Yargılama aşamasında ikimizde tutuklandık. Cezaevinde aynı koğuşta kalıyorduk. Cezaevinde beni öldürmeyi düşündüğü, olayda benim kendisini ele verdiğimi zannediyordu. Yine cezaevindeyken bir kaç kez 'Yılmaz Güney gibi savcı öldüreceğim, yurt dışına çıkacağım' diyordu. Fakat hiçbirimiz inanmıyorduk. Tahliye olduk ve ceza almadan önceki savcılık mütalaasının verildiği duruşmaya beraber geldik. Kendisi 12 yıl ceza verilip 10 yıla düşürüleceğini söylüyordu. İlk aşamada bizi yakalayan Halep isimli polis memurunu suçluyordu. Sonrasında isim vermeden savcı vurup yurt dışına kaçacağım demeye başladı."

DHA