Yılmaz Morgül assolistleri kızdıracak!

Konser öncesinde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Morgül, assolistleri kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Morgül assolistleri kızdıracak!
07 Mart 2014 Cuma 15:05 tarihinde eklendi, 1.061 kez okundu.
TÜRK Sanat Müziği sanatçısı Yılmaz Morgül, Türkiye’deki sanatçıların kompleksli olduklarını ve kendisinden sonra gelenleri yoketmeye çalıştıklarını ileri sürüp, "Büyük assolistler beni yok etmeye, yakmaya, yıkmaya çalıştılar. Ama halkın sevgisini ve size olan saygısını hiç kimse yok edemiyor" dedi.
 
Tiyatro oyuncusu Metin Zakoğlu ile Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki Cafe Theatre’da sahne alacağı kabare ve konser öncesinde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Morgül, assolistleri kızdıracak açıklamalarda bulundu. Kafalarındaki kabare projesinin Broadway sahnelerindeki gibi olduğunu belirten Morgül, "Oradaki kabarelerde, ünlü sanatçılar yer alıyor. Ancak, durum biz de farklı. Çünkü bizim sanatçılarımız maalesef kompleksli. Tiyatro ve müzik dünyasından, iki sanatçı, iki değer biraraya gelip de 'Böyle bir kabarede yer alalım' demez. 'Ben çok ünlüyüm', 'Ben şöyleyim, ben böyleyim' der, biraraya gelmezler. Türkiye’de bunun çok örnekleri var. Hollywood’a baktığımız zaman görüyoruz ki en ünlü starlar, 5 dakikalık rol için bir filme emek verirler. Ayrıca o 5 dakikalık rollerle Oscar bile alırlar" dedi. 
 
Türkiye’deki sanatçıların kompleksli olduklarını ve kendisinden sonra gelenleri yok etmeye çalıştıkları ileri süren Morgül, "Tıpkı bizim müzik camiasında olduğu gibi. Yılmaz Morgül olarak yola çıktığım günden bu yana büyük assolistler beni yok etmeye, yakmaya, yıkmaya çalıştılar. Ama halkın sevgisini ve size olan saygısını hiç kimse yok edemiyor" diye konuştu.
 
'YENİ PAŞAMIZ HOŞGELDİN DİYORLAR'
 
'Sanat Güneşi' olarak anılan Türk sanat müziğinin duayeni, merhum sanatçı Zeki Müren’e Bodrum’da 'Paşam' diye hitap edildiğini hatırlatan Morgül, Bodrum’a adım attığından itibaren kendisini görenlerin "Yeni paşamız hoşgeldin" diye seslendiklerini söyledi. Morgül, "O, paşanın var olan tahtına, terbiyenle, beyefendiliğinde, sesinle, sanatınla seni layık görüyoruz' diyorlar. Yine söylüyorum, haddim olamaz” dedi.
 
Sanat adına bir şeyler yapmanın peşinde olduğunu da ifade eden Morgül, bu nedenle Türkiye’de ilk kez bir Türk sanat müziği sanatçısı olarak kendisinin bir kabare sahnesinde yer alacağını vurgulayıp, bundan gurur duyduğunu söyledi.
 
Morgül ile kabarede sahne alacak olan Cafe Theatre’ı işletmecisi, tiyatro sanatçısı Metin Zakoğlu ise "Kendisiyle 5 yıl önce tanıştığımızdan bu yana 'Bilikte bir kabare yapmalıyız' derdi. Fikirleri çok güzel. Cafe Theatre projesini çok önemsiyor ve destek vermek amacıyla gönüllü olarak bu gecede yer alıyor. Programımızın büyük ilgi göreceğini düşünüyorum" dedi.