Yılmaz Özdil'den sert maden çıkışı

Ermenek'teki maden ocağındaki faciasını kaleme alan Yılmaz Özdil, iktidarın çalışma hayatı politikasını ağır bir dille eleştirdi.

Yılmaz Özdilden sert maden çıkışı
30 Ekim 2014 Perşembe 11:29 tarihinde eklendi.
Yılmaz Özdil, hükümetin Mısır'da piramitleri nasıl yaptırdığı tartışma konusu olan Firavunlardan daha kötü olduğunu iddia etti. Yazara göre piramitleri köleler değil özgür işçiler yaptı.
 
Konya Ermenek'te kömür ocağında 18 işçinin sular altında kalmasından sonra, işçi güvenliği ve çalışma koşulları yeniden gündeme geldi. Eleştirileri oklarının hedefinde ise AK Parti vardı.
 
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında maden faciasını ele aldı, hükümete yükendi. Mısır piramitlerinin inşası ile son Ermenek'teki maden kazasını karşılaştırıyor:
 
PİRAMİTLERDE ZANNEDİLDİĞİ GİBİ KÖLELER ÇALIŞMAZDI
 
"Milattan önce 2 bin 500’lerde inşa edilen piramitlerde, zannedildiği gibi köleler çalışmazdı. Mısır’ın dünyaca ünlü arkeoloğu Zahi Hawass’ın ortaya çıkardığı belgelere göre, 10 bin işçi çalışırdı, öğle yemeği için çevre çiftliklerden her gün 21 inek, 23 koyun getirilirdi, çiftçiler de gönderdikleri hayvan başına vergiden muaf tutulurdu. Yani… İşçinin yemeği, bizzat Firavun’un kesesinden ödeniyordu.
E, 4 bin 500 sene sonra, bizim Ermenek’e bakıyoruz…
 
İşveren denilen herif, öğle yemeği vermiyor, evinizden getirin diyordu. İn-çık vakit kaybı olduğu için, öğle tatiline müsade etmiyor, yerin dibinde yiyin diyordu. Neticede, öğle tatilinde, öğle yemeğinde, 355 metre derinde boğuldular."
 
FİVAVUNLAR BİLE DEVRİMCİ SENDİKACI GİBİ
 
Çeşitli dönemlerde yaşanan iş kazalarını sıralayan Özdil, yazısını çok tartışılacak bir kıyaslamayla tamamlıyor:
 
"İstiklal savaşında, İnönü, Sakarya, büyük taarruz, 10 bin 500 kaybımız var.
 
AKP döneminde, ihmaller ve ihmalleri körükleyen taşeron yasalar yüzünden, şimdilik, 15 bin işçi pisi pisine hayatını kaybetti.
 
Firavunlar bile… Bunların yanında “devrimci sendikacı” gibi kalıyor yani!"