Yine çok konuşulacak

6,5 milyon gişe ile Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi olan ‘Fetih 1453’ün yeni yayın döneminde ‘Fetihten Sonra’ isimli dizisi geliyor

Yine çok konuşulacak
02 Mayıs 2012 Çarşamba 08:41 tarihinde eklendi.

 

İstanbul'un fethini konu alan Faruk Aksoy imzalı "Fetih 1453" filmi daha vizyona girmeden ses getirmiş, fragmanı 24 saatte 1 milyon 670 bin kişi tarafından izlenmiş ve 16 Şubat'ta seyirciyle buluştuktan sonra da yaptığı gişe ile sinema salonlarını kasıp kavurmuştu. 
 
Yurtdışında da büyük ilgi gören film, Türkiye'de 10 haftada 6 milyon 448 bin 663 kişi tarafından izlendi ve toplam 55 milyon 87 bin 998 TL hasılatın sahibi oldu. Filmin hem yapımcılığını, hem de yönetmenliğini üstlenen Faruk Aksoy ve ağabeyi Fatih Aksoy şu günlerde filmin "Fetihten Sonra" isimli dizisinin üzerinde çalışıyor. 
 
Hayatta kalanlar oynayacak
Toplam 3 yılda tamamlanan filmin dizi versiyonunun yönetmenliğini yine Faruk Aksoy yapacak. "Fetihten Sonra" dizisi yeni yayın döneminde Show TV'de ekrana gelecek. 160 dakikalık film, 4 bölüm halinde yayınlanacak. 5. bölümden itibaren de çekilen yeni bölümler ekrana gelecek. Fatih Sultan Mehmet'i yine Devrim Evin'in canlandıracağı dizide, filmin finalinde hayatta kalan Dilek Serbest, Şahika Koldemir'in de aralarında bulunduğu oyuncular dizide de rol alacak. Bütçesinin 17 milyon dolar olduğu gündeme gelen filmin geçen aylarda Show TV'ye 2 milyon TL'ye satıldığı konuşulmuştu. 
 
Sırada Çanakkale filmi var
"Fetih 1453" Bursa'da Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin SMS oylarıyla belirlenen 8’inci Medya Ödülleri’nde ’En iyi film’ ödülünü aldı. Filmin yapımcı ve yönetmeni Faruk Aksoy, yeni film projesi olarak ’Çanakkale Savaşı’nı seçtiklerini açıkladı. Törene katılan Aksoy’a ödülünü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek verdi. Faruk Aksoy ile sohbet ettiğini belirten Prof.Dr. Dilek, "Kendisinden söz aldım. Türk toplumu olarak buna benzer projelerin devamını istiyoruz. Kendisi de buradan açıkladı. Çanakkale ile ilgili benzer tarzda mükemmel bir film hazırlıyorlar. Kendilerine ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

Habertürk