"Yine ters köşe olabilirsiniz"

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Abdullah Gül ile aralarında herhangi bir anlaşmazlığın söz konusu olmadığını söyledi.

Yine ters köşe olabilirsiniz
23 Nisan 2014 Çarşamba 15:32 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Gül ile herhangi bir anlaşmazlığın söz konusu olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bizim Cumhurbaşkanımızla aramızda herhangi bir anlaşmazlık olmaz. Bundan önce de medya bir takım şeyler söylüyordu. Sonra ters köşe oldunuz. Yine ters köşe olabilirsiniz. Onu söyleyeyim. Bizim sağımız solumuz belli olmaz. Aramızda bu işi hallederiz. Ülkemizde kaosa, sıkıntıya vesile olabilecek hiçbir adımı atmayız. Mayıs'taki kamptan sonra nihai kararı verebiliriz. Bu makamların hepsi, gelip geçici" diye konuştu. 
 
"ÇOK BAŞLILIK NE YAZIK Kİ NETİCE VERMİYOR"
 
"Bu hafta 1100 delegeyle bir araya gelip istişare yapacağız." diyerek konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan , asıl isteğinin başkanlık sisteminin Türkiye'ye gelmesi olduğunu da kaydetti. Başkanlık sistemine ilişkin Başbakan Erdoğan, "Bir başkanlık sistemi ülkemde olmalı. Başkanlık sistemin olamadığı bir ülkede nelerin olduğunu görüyorsunuz. Gelişmiş ülkelere baktığınız zaman başkanlık sitemine geçmiştir. Ya da yarı başkanlık sistemine geçmiştir. Çok başlılık ne yazık ki netice vermiyor. Muhalefet başkanlık sistemi ile Parlamento'nun yok farz edildiğini zannediyor. Sayın Obama Parlamento'nun denetimi dışında bir karar alabilir mi? Helikopter istiyoruz. Parlamento'nun onayından geçmeden veremiyor. Bizim derdimiz sağlıklı tek sesliliği oluşturabilmek. Çift sistem olmaz da tek sistem olur. Bunlar tartışabilir. Muhalefet tartışmaktan bile korkuyor" ifadelerine yer verdi. 
 
"ŞU ANDA DERT IŞİD İLE DEĞİL"
 
Suriye sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD, mevzilerine yaklaştığı iddialarını değerlendirmesi istenen Başbakan Erdoğan, "Şu anda dert IŞİD ile değil. Oradaki konvoyumuzun tamamı Süleyman Şah Türbesi'ne götürülecek yardımlarla alakalıdır" dedi. 
 
Cuma günü Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılıp katılmayacağına ilişkin Başbakan Erdoğan, "Katılacağım. Bir rahatsızlığımız varsa bunu dile getirmekten daha doğal ne olabilir" dedi.

DHA