YKM'nin yeni sahibine onay çıktı

Rekabet Kurulu, Yeni Karamürsel'in kontrolünün Boyner Büyük Mağazacılık tarafından devralınması işlemine izin verildiğini açıkladı.

YKMnin yeni sahibine onay çıktı
09 Ağustos 2012 Perşembe 17:31 tarihinde eklendi, 1.130 kez okundu.

 

Boyner Mağazacılık'ı bünyesinde bulunduran Boyner Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, YKM'nin yüzde 63 hissesinin 190 milyon TL bedelle Boyner Büyük Mağazacılık'a devrini  sağlayacak anlaşmanın Şubat ayında imzalandığını açıklamıştı.
 
Kararı değerlendiren Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, YKM ile Boyner'in güçlerini birleştirmesinden ve gruba katılmasından çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Grup olarak perakende sektöründe derin ve güçlü tecrübelerimiz var. Daha fazla müşteriye dokunmamızı sağlayacak her girişim, her yeni mağaza bizim gücümüzü biraz daha artırıyor. Bizim bu bakış açımız YKM’nin mağazaları ve müşterisiyle güç kazanacak ve bu sinerjiden en kazançlı çıkan da tüketici olacak" dedi.
 
Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Aslı Karadeniz de bu adımla perakende sektörünün yeni ve büyük bir ivme kazanacağını belirterek şunları söyledi:
 
“Bu birleşmeyle perakende sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu sıradan bir satış/satın alma işlemi değildir. İki köklü markanın güç birliği ile sektörümüzde yeni boyutları konuşmaya başlayacağız. Yepyeni fırsatlar doğacak, çok güçlü bir sinerji oluşacak. Boyner bu adımla konsolide net satışlarını ve net satış alanını yüzde 70 oranında büyütecek."
 
Markalar korunacak
 
Satış işleminin tamamlanmasıyla YKM markasının yüzde 50 hissesi de Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin olacak. Ancak, her iki marka da korunacak. YKM’nin 67, Boyner’in 72 mağazasının aynı çatı altında yer almasıyla toplam mağaza sayısı 139'a ulaşacak.
 
Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin 2011 sonunda 132 bin metrekare net satış alanı ve 660 milyon TL net cirosu, YKM’nin ise 116 bin metrekare net satış alanı ve 450 milyon TL cirosu vardı. İki markanın 2011 yılı sonunda toplam konsolide cirosu 1 milyar lirayı aşıyor .