YKS Konuları İçin Tıklayınız

Amerika’da SAT diye bir sınav var bilir misiniz bilmiyorum. O sınavda en önemli şey dil yani İngilizce sonra da matematiktir.

YKS Konuları İçin Tıklayınız
15 Kasım 2017 Çarşamba 17:44 tarihinde eklendi, 2.930 kez okundu.

Amerika’da SAT diye bir sınav var bilir misiniz bilmiyorum. O sınavda en önemli şey dil yani İngilizce sonra da matematiktir. Bizimkilerde onlardan esinlenmiş olacak ki, Matematik ve Türkçe ağırlıklı bir sınav sistemi getirmeye çalıştılar. Tam başarmışlardı ki sonradan fen bilgisi ve sosyal bilimler eklemek zorunda kaldılar. Çünkü 2 yıllık bölümlere alımlarda TYT olacaktı ve burada fensiz geçiş olacaktı. Sisteme uyum sağlamak için revize ettiler. Ancak uluslararası eğitim sistemi derecelendirme kurumları Matematik dersine matematiğe önem veriyor. Sistem yavaş yavaş Avrupa’ya uyum sağlayacak mı bilemeyiz ama bildiğimiz bir şey var bu yeni sistem öğrencileri biraz rahata itmiş olabilir yılda tek sınav zamanlarını iyi değerlendirmelerine engel olabilir. Yeni sınav sistemi tam bir muamma, ismi YKS sadece bir harf değişti YGS den ama çok şeyler değişti içerikten, sadece 20 şer soru olacak ilk oturumda fen ve sosyal derslerinden bu da demek oluyor ki siz matematik çalışın! Matematik çalışmaya başlamadan önce matematikte neler var onu bilmek gerekir, matematik; cebir ve geometri kısımlarından oluşuyor. Matematik ve diğer derslere çalışmaya başlamadan önce konuları öğrenmeniz ve o konulara göre bir çalışma disiplini planlamanız gerekir. Çünkü ilerleyeceği yolu bilmeyen birisi yolda nelerle karşılacağını tam olarak kestiremez ve kaybolabilir.
 

YKS KONULARI İÇİN TIKLAYIN : YKS KONULARI
 

TYT KONULARI İÇİN TIKLAYIN : TYT KONULARI


 İlim öğrenmek mühim olduğu kadar o ilmi kimden ve nasıl öğrendiğinde önemlidir. Bir kitap alırsın YKS için ama faydasını görmezsin , başka bir kitap alırsın YKS ve TYT ( Temel Yeterlilik Testi) için çok faydalı bulursun. Bir arkadaşın beğendi diye değil kendine en faydalı kitaplara ulaşmalısın .Test çözmek bir sınavda en önemli mihenk taşlarındandır. O yüzden bu gibi sınavlarda en az her dersten bir soru bankası taramak icap edebilir. Soru bankası ve konu anlatımlı kitapların tavsiyelerini ve diğer tüm rehberlik – motivasyon yazılarını ÜniversiteGO’dan rahatlıkla ulaşabilirsin. ÜniversiteGO da çalışma programları ve tüm eğitim haberlerine anlık – güncel bir şeklide ulaşmak mümkün