Yobo ihmal kurbanı

Yobo'nun, Beşiktaş derbisi öncesi iyileşmeden görev aldığı belirtildi. Joseph Yobo da sakatlığının ilerlemesinde kendisinin de payının olduğunu itiraf etti

Yobo ihmal kurbanı
12 Ekim 2012 Cuma 09:15 tarihinde eklendi.

Sarı-lacivertli ekibin Nijeryalı oyuncusu Joseph Yobo’nun, geçen hafta sonu oynanan Beşiktaş derbisi öncesi Teknik Direktör Aykut Kocaman ile kulüp doktorlarına “Oynayamam” dediği buna rağmen sahaya sürüldüğü ortaya çıktı.

 
Yobo’nun dizindeki sakatlık nedeniyle Mönchengladbach’a karşı forma giyememesine karşın Beşiktaş maçında sahaya sürülmesi ve 70. dakikada sahayı terketmesinin ardından milli takımında sakatlığının nüksetmesi sorun oldu. Tecrübeli oyuncu, sakatlığının ilerlemesinde kendisinin de payı olduğunu duyururken, Beşiktaş maçında Bekir’i sahaya sürmek istemeyen Teknik Direktör Aykut Kocaman, önce Yobo’ya sonra da doktorlara başvurdu. Nijeryalı yıldız, “Hazır değilim, sakatlığım devam ediyor” derken, doktorlar bu oyuncunun bazı önlemlerle sahaya çıkabileceğini duyurdu.
 
Bunun üzerine maçta forma giyen Yobo, hem aksadı hem de oyunun ikinci yarısında çıkmak zorunda kaldı. Sol dizinde ödeme bağlı ağrı, hareket kısıtlılığıyla ön çapraz bağlarında gerilme tespit edilen ve tedavisine başlanan tecrübeli oyuncunun sakatlığına karşın takım arkadaşlarına destek vermek üzere ülkesine gideceği açıklandı.

Skorer