'Yok artık' dedirten ceza!

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Arzu Elif İntepe sokaktan topladığı 22 köpeği beslerken, "Ekolojik dengenin bozulması" suçlamasıyla 2 bin 550 lira ceza kesildi.

Yok artık dedirten ceza!
11 Aralık 2016 Pazar 11:36 tarihinde eklendi, 1.009 kez okundu.
Darıca Bağlarbaşı Mahallesi Tuzla Caddesi Ezgi Sokak'ta bulunan arazide köpeklere bakan Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Arzu Elif İntepe'ye, Orman ve Su İşleri Birinci Bölge Müdürlüğü'nce 'Ekolojik dengenin bozulması' suçundan 2 bin 550 TL idari para cezası kesildi. Şu an 22 köpeğe baktığını, çoğunun yaşlı, hasta, kör ve yaralı olduğunu söyleyen Arzu Elif İntepe, "6 dönümlük yerimizde 22 köpek var, sayı çok az. Bu köpekleri mümkün olduğu kadar sahiplendirmeye çalışıyoruz. Biz de istiyoruz ki durumu iyi olan köpekler gitsin ki, yerlerine bakıma muhtaç olan başka köpekler gelsin. Bu durum birilerini rahatsız etmiş ki, bana yüksek miktarlarda ceza kesildi" dedi. Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı Selma Pilatin Pek ise, Arzu Elif İntepe’nin sokaktan aldığı yaralı hayvanlara baktığını ve bu nedenle kendisine ceza kesildiğini öne sürerek şöyle konuştu:
 
"Başkan yardımcımız neden bakıyor bu hayvanlara? Tabii ki, belediyenin görevini yapmadığı için bakıyor. Üstelik başkan yardımcımız bu hayvanlara baktığı için ceza kesiliyor. Ekolojik dengenin bozulması nedeniyle ceza kesiliyor. Ekolojik dengeyi biz mi bozuyoruz, yoksa 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre işini yapmayan belediye mi? Biz ya bu cezanın iptalini, ya da bu cezayı belediyenin ödemesini valilikten istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın talimatı ile hayvanlara bakma ve besleme görevi için bize verilen bu kartlarımız işe yaramıyorsa, bu kartları yırtalım. Biz bu cezayı hak etmiyoruz."