Yok artık LeBron

LeBron James harika bir sezon geçiriyor ve bir kez daha En Değerli Oyuncu için en güçlü aday. Ancak bu yıl öyle bir Şubat ayı geçirdi ki kendi standartlarının bile çok ötesine çıktı

Yok artık LeBron
06 Mart 2013 Çarşamba 09:41 tarihinde eklendi.

 

LeBron James’in kariyeri ve yetenekleri ortada. Daha önce tam 3 defa ‘En Değerli Oyuncu’ seçilen yıldız, bu sezon da Kevin Durant’le birlikte en güçlü aday. Ancak yine harika bir yıl geçiren Durant sezonun ilk 3 ayı sonunda çok az bir farkla önde gösteriliyordu.
 
Fakat şubat ayına gelindiğinde LeBron James öyle bir seviyeye çıktı ki değil Durant, hiç kimse yanına bile yaklaşamadı. Hatta kendi kariyerinde bile olmayan, NBA tarihine geçen bir standart yakaladı LeBron. Miami’nin oynadığı 13 maçta 29.7 sayı, 7.5 ribaunt, 7.8 asist ortalamaları tutturdu. Bunlar çok başarılı olsa da aslında öyle LeBron için çok da sıradışı rakamlar değil ancak esas konu o 29.7 sayıyı bulduğu şut yüzdesi.
 
 
5. SIRADA
 
Gerçekten inanılmaz bir isabet oranıyla oynadı LeBron: %64.1. Şu anda tüm NBA’de şut yüzdesinde 5. sıraya tırmandı. İlk 20’de pota altı oynamayan oyuncu yok. Hatta 3 sayı yüzdesinde bile tüm NBA’de ilk 20’ye girdi. Yani bu alanın uzmanlarıyla birlikte anılacak kadar iyi 3 sayı kullandı. Hem pota dibi uzunlar, hem üçlükçülerle aynı anda rekabet ediyor. O kadar formdaydı ki şubatta serbest atış yüzdesi bile kariyerinin 10 puan üzerine %81’e kadar çıktı. Bu arada Miami’nin de bu 13 maçın 12‘sini kazandığını da hatırlatalım.
 
LEBRON James, şu ana kadar Doğu Konferansı’nda kasım, aralık ve ocak aylarında ‘Ayın Oyuncusu’ seçilmeyi başarmıştı. Elbette şubatta da kimseye bırakmadı ödülü. Daha da önemlisi ligin En Değerli Oyuncu’su ödülü için Kevin Durant’i de geçmeyi başardı ve şu anda 5. kez seçilmek için favori konumda.

Skorer