YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Doğan İletişim Fakültesini ziyaret etti

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan, Ahıska Türkleri sürgünü ve hukuki durumlarını konuşmak üzere Atatürk Üniversitesi'nin davetlisi olarak Erzurum'a geldi.

YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Doğan İletişim Fakültesini ziyaret etti
04 Ocak 2014 Cumartesi 15:07 tarihinde eklendi.

Düzenlenen konferans kapsamında Ahıska Türleri'nin 1944'ten başlayıp çeşitli zamanlarda yaşadığı sürgünün ve bu sürgünün Ahıska Türkleri üzerine etkisini değerlendiren Doğan, DATÜB olarak gerek ulusal, gerekse uluslararası platformlarda hukuki süreçleri takip ettiklerini söyledi. Oldukça yoğun bir katılımın gözlendiği konferans sonrası Prof. Dr. İlyas Doğan, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni ziyaret etti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz'a konuk olan Doğan daha sonra fakülte öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yurdigül'ün hazırladığı 'Dosya' adlı televizyon programına katıldı. Programda Ahıska bölgesini, Ahıska'da yaşayan Türkleri ve dünyanın çeşitli yerlerindeki Ahıska Türkleri'nin sorunlarını değerlendiren Doğan, gerek Ahıska Türkleri konusuna gerekse kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını dile getirdi. 


CİHAN