YÖK iletişim merkezi açıldı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) kuruma iletilecek soru ve taleplerin hızlı ve etkin bir biçimde yanıtlanmasını sağlamak amacıyla ‘Yükseköğretim Kurulu İletişim Merkezi’ kurdu.

YÖK iletişim merkezi açıldı
26 Mart 2013 Salı 14:03 tarihinde eklendi.

 

YÖK ile ilgili tüm soru ve talepler `444 8 965 / 444 8 YÖK' numaralı İletişim Merkezi'ne iletilebilecek. 7 gün 24 saat hizmet sunulacak iletişim merkezinde öncelikle; Denklik İşlemleri, İnternet Tabanlı Dil Eğitimi (YÖKDİL), Yükseköğretim Kurulu Ortak Veritabanı Sistemi (YÖKSİS) İşlemleri, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) İşlemleri, Eğitim Öğretim Dairesi İşlemleri alanlarında hizmet verilecek. 
 
Merkez sayesinde fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Araştırma ve Uygulama Merkezi, Enstitü, bölüm, anabilim, bilim dalı, program, ikinci öğretim, uzaktan öğretim, çift diploma programları ile ilgil tüm bilgilere ulaşılabilecek. ÖSYS, DGS sınavları ile Yurt Dışından Öğrenci Kabul Kontenjanlarına, Yükseköğretim Kurumlarındaki önlisans ve lisans diploma programlarını yatay geçiş kontenjanlarına, Yurt içinden ve yurt dışından alınan diplomaların ve programların birbirleri ile eşdeğerliliği, Engelli Öğrenci Komisyonu'nun sekreterya çalışmaları ile ilgili bir telefonla bilgi alınabilecek. Ayrıca yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerini öğrenebilecek. 

CİHAN