YÖK'ten 'başörtüsü' adımı

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, katıldığı NTV canlı yayınında yeni YÖK taslağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YÖKten başörtüsü adımı
15 Ocak 2013 Salı 21:57 tarihinde eklendi.

 

Öğretim üyelerinin derslere başörtüsüyle girmesinin önü açılıyor.
 
NTV canlı yayınına katılan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, hazırlanan yeni YÖK taslağına ilişkin bilgiler verdi.
 
Kılık-kıyafet nedeniyle bilimsel faaliyet gösterme hakkının engellenmemesi gerektiğini söyleyen Çetinsaya şunları söyledi:
 
"Hepimiz 20. yüzyılın ortamında ve soğuk savaşın ortamında tek tip ve tek düşünce etrafında koşullandırıldık. Artık öyle bir çağdayız ki farklı renkler, farklı kültürler ve farklı yaşam tarzları birarada yaşayabilmeli.
 
Zaten çağdaş dünyada da yaşayabiliyor. O bakımdan, yeni dünyada, yeni insanların bunları mesele etmemesi gerektiğini; isteyenin kırmızı gül, isteyenin yeşil ayakkabı giymesini istiyoruz, tabiri caizse...
 
Bu manada da yeni yasada amacımız bu oldu. Bu bizim teklifimiz. Tabii bu yasalaştığı zaman göreceğiz. Zaten fiiliyatta da bunların büyük bir kısmı aşıldı. 20 sene önceki tartışmalar artık yok, dünya değişiyor, Türkiye değişiyor.
 
Biz bunun adını da koymak istedik. Yasaya bu bilimsel ve akademik özgürlüklerin parçası olarak, bilimsel faaliyet gösterme haklarının kılık-kıyafet sebebiyle sınırlanamayacağını ve engellenemeyeceğini özel olarak, ittifakla koyduk."

NTV