'Yol haritası kesinleşti'

Çözüm sürecinin hedefinin silahsızlandırma olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "Yol haritası kesinleşti" dedi.

Yol haritası kesinleşti
28 Kasım 2014 Cuma 10:41 tarihinde eklendi.
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Beşir Atalay çözüm sürecinde yaşanan tıkanıklığın aşılması ve önümüzdeki dönemde yapılacaklar konusunda Kuzey Irak'ta yayınlanan Rudaw'a açıklama yaptı.
 
Beşir Atalay yol haritasının muhataplarıyla paylaşıldığını, bundan sonraki süreçte haritanın uygulamaya geçirileceğini söyledi.
 
Yol haritasının eninde sonunda mutlaka silah bırakmayı, eve dönüşlerin de yasal düzenlemesinin devlet tarafından yapılmasını içerdiğini kaydeden Atalay, "Sonra silahsız, şiddetsiz bir dönem ve herkesin siyaset yapması. Nihai hedef budur" ifadesini kullandı.
 
6-7 Ekim olaylarında yanlış bir tutum izleyen HDP'nin daha dirayetli bir arabuluculuk içinde görevini yapması gerektiğini kaydeden Atalay'a KCK yöneticilerinin de siyaset yapıp yapamayacağı soruldu.
 
Atalay, "Şu kişi, bu kişi diye söylemem zor olur. Ama hedef dağdaki insanın eve dönmesini sağlamaktır. Lider kadrolarının durumu belki daha farklı değerlendirilebilir" yanıtını verdi.