Yol kenarında antreman

Beyoğlu’nda, yazın son günlerini değerlendirmeye çalışan vatandaşlar yol kenarlarında bulunan yeşillik alanlara akın etti

Yol kenarında antreman
02 Eylül 2014 Salı 10:39 tarihinde eklendi.

Antrenman yapacak yer bulamayan yağlı güreş sporcularının da yeşillik alanda çalışması dikkat çekti. Güreşçilerin antrenörü, " Türk güreşi için çok büyük imkanlar var ama kimse ilgilenmiyor." diye yakındı.

Yaz aylarının son sıcak günlerini fırsat bilen vatandaşlar, akşam serinliğinde yol kenarlarında bulunan yeşillik alanlara akın etti. Bazı vatandaşlar mangal yaparken bazıları ise yeşilliklerde dinlenmeyi tercih etti. Beyoğlu’nun en işlek caddelerinden biri olan Piyalepaşa Bulvarı’nda yol kenarındaki yeşillik alanda birkaç güreşçinin antrenman yapması ise dikkat çekti. Profesyonel yağlı güreşçi oldukları öğrenilen sporcular, teknik imkansızlıklar nedeniyle cadde üzerinde bulunan yeşillik alanda antrenman yaptı. Aynı bölgede mangal yapan vatandaşlar, bir yandan mangalın keyfini çıkarırken bir yandan da yağlı güreş izledi.

Antrenman yapacak salon sıkıntısı yaşadıklarını belirten Beşiktaş Jimnastik Kulübü Güreş Antrenörü ve eski milli güreşçi Haydar Kabaktaş, “Bu arkadaşlarımız piyasada güreş yapıyorlar. Bende bu arkadaşların eksiklerini gidermek için burada antrenman yaptırıyorum. Piyasada bu arkadaşlar hem ekmeklerini kazanıyorlar hem de ata sporumuzun altyapısını oluşturuyoruz. Bizler bu sporculara özellikle ata sporumuz yağlı güreşe yardımcı olmak için çalışıyoruz. Esasında Türk güreşi için çok büyük imkanlar var ama kimse ilgilenmiyor. Kimse futboldan başka bir şey düşünmüyor. Bu işin daha iyi şartlarda yapılması lazım. Ama işte devlet politikası bazı şeyleri alıp götürüyor. Benim adamım anlayışından bu ülkenin kurtulması lazım. Hak edenlerin bu işi yapması lazım.” dedi.

 


CİHAN