Yolcu otobüsü virajı alamadı ve!..

Ordu - İstanbul seferini yapan özel bir firmaya ait yolcu otobüsü, Bayrampaşa İstanbul otogarı yakınlarında kaza yaptı.

Yolcu otobüsü virajı alamadı ve!..
26 Eylül 2016 Pazartesi 08:28 tarihinde eklendi.
Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.
 
Feci kaza, Bayrampaşa'da hal kavşağı mevkiinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Macit Tuncay yönetimindeki 54 PB 515 plakalı yolcu otobüsü kaygan yolda virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Bariyerleri aşan otobüs sürücünün kontrolü kaybetmesiyle yaklaşık 100 metre sürüklendi. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
Talihsiz kazada hayatını kaybeden kişinin isminin Gülşen Akyazı olduğu öğrenildi. Kazada yaralanan kişinin ise Türkan Sütçü olduğu belirlendi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, yaşamını yitiren talihsiz yolcunun cesedi ise Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Kaza anında otobüste bulunan yolcular ise üzerlerindeki şoku uzun süre atlatamadı.
 
Kazayı yaşayan yolculardan Ayhan K., "Rampadan aşağıya otobüs zaten hızlı girdi. Yol kaygan. Toplayamadığını gördüm. Ne yaptı adam? Bariyerlere girdi. Bariyerlere girince zaten duvara girecek zannettim. Allah’ımıza çok şükür duvara vurmadan önü kurtardı. Arkada oradan ta yukardan belki yüz metre buraya kadar görüyorsunuz. Buraya kadar biçe biçe geldi. Burada durdu ama tabii ki o anda şoktaydık. Otobüsün içi dehşet, ağlama, bağırma çağırma... Şoktaydık. Ondan sonra ambulans da geldi, polis geldi" ifadesinde bulundu.
 
Polis olay ilgili soruşturma başlatıldı.