Yolcu otobüsünü taşlayanlar yakalandı

Ordu Valiliği, geçen pazar akşamı Samsun'dan Iğdır'a giderken içinde 46 yolcunun bulunduğu otobüsün Ordu'da taşlı saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturma kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yolcu otobüsünü taşlayanlar yakalandı
13 Şubat 2013 Çarşamba 19:16 tarihinde eklendi.

 

Ordu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Karapınar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde Ordu- Giresun karayolunda seyir halindeyken Türküs Kulu yönetimindeki 34 UMM 04 plakalı yolcu otobüsünün taşlanmasıyla ilgili olarak K.Ç., B.Ö. ve M.K.'nin yakalandığı belirtildi.

Olayın Samsun Belediye Evleri'nde Ordu-Samsun arasında yolcu taşımacılığı yapan bir firma şoförü T.K. ile taşlanan otobüs şoförü Türküs Kulu arasında bir tartışmadan kaynaklandığı da vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Iğdırlı Turizm firmasına ait araç şoförü ile Ordu-Samsun arası çalışan diğer bir firmanın araç şoförü T.K.'nin 10 Şubat 2013 tarihinde saat 18.20 sıralarında, Samsun Belediye Evleri mevkiinde yolcu alma yüzünden tartıştıkları, tartışma olayını diğer firmanın şoförlerinin de öğrendiği, konu ile ilgili kendi aralarında Ordu Otogarı'nda konuşurlarken şüpheli K.Ç.'nin olayı öğrendiği, bunun üzerine daha önceden tanıdığı ve kendisine zaman zaman maddi yardımda bulunan T.K.'a yapılan hakareti içine sindiremeyerek, diğer şüpheliler ile birlikte Atatürk Bulvarı üzerinde otobüsü beklemeye başladıkları, Iğdırlı Turizm firmasına ait otobüs seyir halinde iken camlarını taş atmak suretiyle kırarak olay yerinden uzaklaştıkları anlaşılmıştır. Şüpheliler K.Ç., B.Ö. ve M.K. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak, haklarında adli tahkikata başlanmıştır." 

DHA