"Yolsuzluğa bulaşanlar adalet önüne çıkarılmalı"

Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Kemal Burkay, Türkiye'de son günlerde rüşvet ve yolsuzluğa karşı bir yargı operasyonu yaşandığını ve bunun yeni bir gerginliğe ve tartışmalara yol açtığını söyledi.

Yolsuzluğa bulaşanlar adalet önüne çıkarılmalı
31 Aralık 2013 Salı 20:41 tarihinde eklendi.
Burkay, "Biz gerek söz konusu operasyonun gerekse hükümetin buna karşı tavır ve tutumunun hukuk ilkelerine göre yürümesini ve eğer rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa bunların adalet önüne çıkmasını ve yine devlet içinde yasadışı örgütlenmeler ve onların komploları söz konusu ise bunun da açığa çıkmasını isteriz." dedi. 
 
Yeni yıl mesajı yayımlayan Burkay, geçen yıl herkes için, halk ve insanlık için acı-tatlı nice olaylarla dolu olduğunu ifade etti. Türkiye'deki olumlu gelişmelerden birinin silahların susması 'Çözüm ve Barış Süreci' adıyla yeni bir sürecin başlaması olduğunu dile getiren Burkay, bu süreçle PKK'nın tümden silah bırakması, Türk Devleti ve hükümetinin ise Kürt sorununun çözümü için daha köklü adımlar atması olduğunu kaydetti.
 
Ne yazık ki bunun şimdiye kadar gerçekleşmediğini, ne PKK'nın tümden silah bıraktığını, ne de hükümetin Kürt sorununun çözümü için beklenen köklü adımları attığını anlatan Burkay, şöyle devam etti: "Yine bir yıldan fazla süreden beri yeni ve demokratik bir anayasa için Parlamento’da süregelmekte olan çalışmalar da ne yazık ki tıkandı ve durdu. Böylece yine 12 Eylül darbe anayasası ile baş başa kaldık.

Türkiye’de son günlerde rüşvet ve yolsuzluğa karşı bir yargı operasyonu yaşandı ve bu, hükümet ile muhalefet ve diğer bazı çevreler arasında yeni bir gerginliğe ve tartışmalara yol açtı. Hükümet bu operasyonun kendisine karşı bir komplo olduğunu ve devlet içinde örgütlenmiş yasadışı bir örgüt eliyle yürütüldüğünü ileri sürüyor. Biz gerek söz konusu operasyonun gerekse hükümetin buna karşı tavır ve tutumunun hukuk ilkelerine göre yürümesini ve eğer rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa bunların adalet önüne çıkmasını ve yine devlet içinde yasadışı örgütlenmeler ve onların komploları söz konusu ise bunun da açığa çıkmasını isteriz. Umarım yeni yıl bize, halkımıza ve tüm dünyaya özgürlük ve barış yolunda yeni değişiklikler getirsin."

CİHAN