"Yolsuzluğun üzeri örtülüyor"

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, HSYK’nın yapısında yapılan değişikliğe karşı çıkarak, yolsuzluk soruşturmasının üzerinin kapatılmaya çalışıldığını söyledi.

16 Ocak 2014 Perşembe 17:56 tarihinde eklendi.

Bakanların özel yetkilerle donatılmasının gelecek açısından sıkıntılar oluşturabileceğine değinen Yılmaz, “Bu kadar yetkiyle donatılmış bir Adalet Bakanı ile bu sefer de Efgan Ala, Bekir Bozdağ ve Hakan Fidan paralel devletinden bahsedilirse kimse şaşırmasın. Bu kadar, bir insan, yetkiyle donatabilir mi? HSYK çalışmasını asrın yolsuzluk olayının üzerinin kapatılması olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, MHP olarak HSYK’da yapılacak olan değişikliklere ilişkin görüşlerini belirttiklerini ve iktidar partisi tarafından yapılan çalışmaların yolsuzluk operasyonlarını sulandırmaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

Soruşturmada oluşan engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bu soruşturma Türk yargısı ve adaleti açısından işlesin. Aksaklıklar varsa neler gerekiyorsa bunları düzeltiriz. Referandumda yüzde 58 çoğunlukla değiştirdiğiniz HSYK düzenlemesini şimdi değiştirmeye kalkıyorsunuz. Bundan iki yıl önceki Başbakan’ın konuşmalarını alın, neler söylediği ile neler söylediğine bir bakın. Bir Başbakan, iki yıl içerisinde bu karar değişik konuşmalar yapıyorsa, hangi HSYK’dan bahsediyoruz.” dedi.

BİR GECEDE 500 POLİS DEĞİŞİYORSA BU FİŞLEMEDİR

Yapılan yeni düzenlemeyle HSYK’da tek yetkili kişinin Adalet Bakanı olmasını eleştiren Yılmaz, “Bu kadar yetkiyle donatılmış bir İçişleri Bakanı göreve geldi, iki bin 500’e yakın polisin görev yeri değişti. Bir gecede 500 polis değişiyorsa kimseyi kandıramazsınız.

Dün beraber yol yürüdüğünüz, anlı secde değiyor dediğiniz, ülkeye ciddi hizmetleri bulunuyor dediğiniz insanları, fişlemişsiniz. Öyle olmasa bu kadar polisi değiştiremezsiniz. Milli Eğitim’de, Maliye’de Efgan Ala her şeyi değiştiriyor. Ellerinde bir fişleme listesi var demek ki. MİT’ten de bu bilgiler geliyor. Şimdi tam yetkili Bekir Bozdağ’ı da yargıyı ona bağlayacağız. Yargı o, hâkim o, her şeyi ona bağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu şekilde yapılacak düzenlemelerin ardından gelecek yıllarda da yeni bir yapının konuşulacağını belirten Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar yetkiyle donatılmış bir Adalet Bakanı ile 2017'de bu sefer de Efgan Ala, Bekir Bozdağ ve Hakan Fidan paralel devletinden bahsedilirse kimse şaşırmasın. Bir insan bu kadar yetkiyle donatabilir mi?

HSYK çalışmasının asrın yolsuzluk olayının üzerinin kapatılması olarak görüyoruz. Bu iddialar yenilir yutulur iddialar değildir. Bu iddiaların yüzde 1’i doğruysa o hükümetin bir dakika dahi bu ülkede hükümet olmaya hakları yoktur. Yargı bağımsızlığı açısından eksiklikler varsa, Venedik Kriterlerine, Avrupa normlarına uymayan düzenlemeler varsa bugüne kadar aklınız neredeydi. Neden getirmediniz.?”


CİHAN