"Yolsuzluk olması halinde üzerine gideceğiz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir yolsuzluk olması halinde üzerine gideceklerini belirterek, "Sonuna kadar gideceğiz. Sonuna kadar…" dedi.

Yolsuzluk olması halinde üzerine gideceğiz
09 Şubat 2014 Pazar 19:14 tarihinde eklendi.


Ekonomi Bakanı Zeybekci, hafta sonu geldiği Denizli'de Güney ilçesinin ardından Buldan'a geçti. Buldan ziyaretinde Bakan Zeybekci’ye Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti.

Buldan Çarşı Meydanı'nda kendini dinleyenlere hitap eden Zeybekci, mayıs ayında Gezi olayları dolayısıyla çıkan olaylardan sonra düzenlenen mitinglerle halkın ayaklandığını öne sürdü. Zeybekci, “İstanbul’da o muhteşem karşılama Kazlıçeşme’de 2 milyon kişinin mitingi tüm Türkiye ayaklandı. Denizli’ye de geldi. Ondan sonra bunlar gördüler ki pabuç pahalı. Kuyruklarını bacaklarının arasında kıstırdıkları gibi vın...” ifadesini kullandı.

İstanbul’daki o olaylar sırasında onlarca yabancı uyruklu provokatör yakalanarak sınır dışı edildiğini ifade eden Zeybekci, “O olaylar çıkmadan 15 gün önce canlı yayın araçları kiralamışlar yayın yapacaklar tüm dünyaya Türkiye karıştı diye neler yapmadılar. Oyunları bozuldu darmadağın oldular. Hevesleri kırıldı.” diye konuştu.

32 ÇUVAL BELGE YOLSUZLUK BELGESİ

17 Aralık’ta bir savcının mahkemeye 32 çuval belgeyi ağzını mühürleyerek gönderdiğini ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu: “Bin beş sayfa gerekçe koydu. Bin beş sayfa gerekçeyi en zekimiz en hızlı okuyan anlayan 2 günde ancak okur ancak anlar.

Okuduktan sonra çuvallardaki belgeleri kontrol etmeleri lazım. Haftalar sürmesi lazım. Savcıların gönderdiği belgeleri mahkemede hâkim 15 dakikada karar verdi. Verdiği karar neydi biliyor musunuz? Mayıstaki ‘durdurulsun’ denilen projeleri yapan şirketlerin mal varlığına ‘el konulsun’ diye karar verdi. Bunların hepsi ihanet projesiydi. O oyunda bozuldu. Bundan sonra adam bir daha asla… Bu musibetlerden bakın şu ana kadar yaşadığımız bu musibetten, bu ülke demokrasi, evrensel hukuk, bürokrasinin normalleştirilmesi, şeffaflık…”

"BİRİLERİNİN NİYETLERİ BAŞKA"

Bir yolsuzluk olması halinde üzerine gideceklerini ileri süren Zeybekci şunları kaydetti: “Biz bu memlekette her kim ki yetimin hakkına bırak el uzatmayı, devletin hakkına bırak el uzatmayı yan gözle bile baksa onun kökünü kurutmaya…

Biz sonuna kadar gideceğiz. Sonuna kadar… Ama birilerinin niyetleri başka, birilerinin dertleri başka onlarında sonuna kadar gideceğiz. Ama kardeşlik baki kalacak, bundan emin olun. Şu ana kadar yaratılan bu iklimde. Ortaya çıkarılmaya çalışılan bu kardeş kavgası görüntüsünde hiç kimse endişe etmesin bu toz duman geçecek.” şeklinde konuştu.

Bakan Zeybekci, daha sonra Buldan Belediyesi'ni ziyaret etti, yolda bazı vatandaşlarla sohbet etti.


CİHAN