"Yolsuzlukla ilgili kararı yargı verecek"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yolsuzlukla mücadele konusunda AK Parti’nin direk mücadele ettiğini savunarak “Biz, 11 yıldan beri yolsuzlukla mücadele ettik. Her sistem kendi insanını yetiştirir. Bu manada yanlış yapan arkadaşlar olacaktır. Buna karar verecek olan objektif yargıdır.” dedi.

Yolsuzlukla ilgili kararı yargı verecek
20 Ocak 2014 Pazartesi 23:03 tarihinde eklendi.

Ankara Genç İşadamları(ANGİAD)’ın düzenlediği Enerji ve Yatırım Fırsatları konulu resepsiyona katılan Bakan Taner Yıldız, yolsuzluk operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldız, konuşmasında Türkiye’de siyasi istikrarın 7 yılda bir kesintiye uğratılmak istendiğini söyledi. “İster dış, ister iç güç denilsin sonuçta bunlar yaşanmıştır.” diyen Yıldız, demokrasinin yerleştirilmesi ile ilgili birçok mücadelenin verildiğini belirterek,“Demokrasi istismar edilen bir kavram haline gelmiştir. O yüzden her ekonomik krizden sonra alınan tedbirlerle birlikte birçok gelişmelere de neden olundu.” ifadelerini kullandı.

Yolsuzlukla mücadele konusunda AK Parti’nin direk mücadele, ettiğini savunan Yıldız, “Yolsuzluklar duruyor duruyor bir anda başlıyor. Yargıda duruyor duruyor bir anda başlıyor. Böyle bir şey hiçbir toplumda olmamıştır. Her işin kendine has kültürü, birikimi vardır. Biz, 11 yıldan beri yolsuzlukla mücadele ettik. Her sistem kendi insanını yetiştirir.

Bu manada yanlış yapan arkadaşlar olacaktır. Buna karar verecek olan objektif yargıdır. Biz o yüzden ön yargıyı bırakmışızdır. Böyle bir ortamda, bir bakanlıkta 5 bine yakın ihale yapılabiliyor. Yüzde birinde sehven hata yapılsa 50 tane yapar. Ama, bu rakamlara ulaşılmadan farklı yargılamalara gidilebiliyor. Bunu bir sektör için söylemiyorum. O yüzden Türkiye’deki yapının bozulması yalnızca siyasi tercihinden kaynaklanmamaktadır. O yüzden her birimizin dikkatli olması lazım. Bunun altını çizmek istedim.” şeklinde konuştu.

Yıldız, siyasi mühendisliklerin yolsuzlukları meşru hale getirmeyeceğini, yasama, yürütme ve yargının görevi olduğunu ifade ederek, “Hiçbir yolsuzluk siyaset mühendisliğini asla asla meşru hale getirmez.”dedi.


CİHAN