'Yolsuzlukla ülkenin ne kadar zarara uğradığını hiç söylemiyorlar'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Aralık operasyonu sonrası Türkiye’nin milyonlarca lirasının heba olduğunu söyleyenlerin yolsuzlukla ülkenin ne kadar zarara uğratıldığına hiç değinmediğini belirtti.

Yolsuzlukla ülkenin ne kadar zarara uğradığını hiç söylemiyorlar
04 Ocak 2014 Cumartesi 15:45 tarihinde eklendi.

CHP Milletvekili Ağbaba, partisinin Malatya il teşkilatı üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile sonrasında yaşananları değerlendirdi. 17 Aralık’ta yapılan operasyonda ‘bir suçüstü yapma’ durumunun gerçekleştiğini belirten Ağbaba, hükümetin bakan çocukların da içinde yer aldığı yolsuzluk olayını araştırmak yerine polis ile yargıya baskı yaptığına işaret etti.

Yolsuzluğun karartılmaya çalışıldığını vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti: “Normalde bir hırsızlık olayında süreç, polisin hırsızı yakalayıp adalete teslim etmesi, yargının da gereken cezayı vermesiyle devam eder. Peki günümüzdeki gibi hırsız, hem polisi hem de yargıyı kontrolü altına almışsa ne olur? ‘Tuz koktu’ derler ya, işte böyle bir durumda tuz da kokmuş demektir. Ama o bunu yapmak yerine, yolsuzluğa karşı çıkan halka, TOMA'larla, gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldırıyor. Balkonunda ayakkabı kutusu gösteren vatandaşı gözaltına aldırıyor. İstiyor ki hırsızlara kimse ses çıkarmasın.”

Ak Parti Malatya milletvekillerinin tutumuna da tepki gösteren Ağbaba, “AK Parti'nin Malatya milletvekilleri bugünlerde mahalle mahalle gezerek, hükümete karşı bir komplodan söz ediyorlar. Türkiye'de istikrar varmış, ekonomik olarak güçlü bir ülke varmış, birileri buna gölge düşürmeye çalışıyormuş gibi konuşuyorlar. Ama ne hikmetse yolsuzluk ve rüşvetten hiç bahsetmiyorlar. Ortada bir yolsuzluk yokmuş gibi yolsuzluğa bulaşanlar kendi bakanları değilmiş gibi konuşup hırsıza arka çıkan bu vekiller şunu bilsinler ki hırsızı savunmak, hırsızlığa ortak olmaktır." dedi.

Yolsuzluk operasyonu sonrası Türkiye’nin milyonlarca lirasının heba olduğunu söyleyenlerin yolsuzlukla ülkenin ne kadar zarara uğratıldığına hiç değinmediğinin altını çizen Ağbaba, “Rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra Türkiye'nin milyonlarca lira zarar ettiğini belirten AK Partili bu vekiller, ayakkabı kutularıyla çalınan paranın miktarına hiç değinmiyorlar. Yolsuzluk miktarının kaç milyar lira olduğunu niye açıklamıyorlar? Sadece iki operasyondaki yolsuzluk miktarının bile Türkiye'nin bir yıllık bütçesini aştığını neden söylemiyorlar? Söyleyemezler, çünkü kendileri de bu yolsuzluk hükümetinin bir parçasıdırlar. Biz, ucunun kime dokunduğu belli olan bu yolsuzluğun peşini bırakmayacağız. Tüm faillerin ortaya çıkması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kul hakkını, ne ayakkabı kutusu partisine ne de o çetenin başındaki Başbakan'a yedirtmeyeceğiz.” diye konuştu.

“Türkiye'nin rüşvet, yolsuzluk ve hırsızlıklardan AK Parti'nin iktidardan indirilmesiyle kurtulabilir” diyen Ağbaba, “Yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsız olması ilkesi, demokrasi, özgürlükler, insan hakları, ekonomik refah ve toplumsal huzurun sağlanması için tek çare AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmaktır. Yerel seçimler AK Parti'ye güle güle demek için önümüze konan ilk sandık olacaktır. Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi, bozuk düzende sağlam çark olmaz. Bugün AK Parti düzenini sandığa gömmekten başka bir yol kalmamıştır" şeklinde konuştu.


CİHAN