"Yolun projelendirilmesi bize sorulmadı"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, '1071 Malazgirt Bulvarı'nın açılışında yaşananları ilişkin, açıklamalarda bulundu. ODTÜ'nün bu yolun yapılmasına 20 senedir onay verdiğini belirten Rektör, "Yol bu şekilde mi projelendirilmesi gerekirdi? Bu bize sorulmadı." dedi.

Yolun projelendirilmesi bize sorulmadı
27 Şubat 2014 Perşembe 18:26 tarihinde eklendi.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından ODTÜ Merkez Laboratuvarı (MERLAB)’na verilen 'TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı' Akreditasyon Sertifikası’na yönelik teslim töreni yapıldı.

Törene katılan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar gazetecilerin 1071 Malazgirt Bulvarı (ODTÜ Bulvarı)’nda yaşanan olayları ve bulvarı nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Bizim Orta Doğu Teknik Üniversitesi olarak bu yolla ilgili görüşümüzü daha öncede belirttik.

20 senedir Orta Doğu Teknik Üniversitesi bu yolun yapılmasına onay vermişti ve bu süreç içinde de biz mümkün olduğu kadar çatışmasız, tartışmasız bu yolun yapılması için çalıştık, bunu savunduk. Maalesef bu süreç bizim istediğimiz gibi olumlu bir düzeyde gitmedi. Açılışta da bazı protestolar yaşadık. Yol bu şekilde mi projelendirilmesi gerekirdi. Bu bize sorulmadı ama ümit ediyoruz bundan sonra kullanıcıların beklentilerini karşılar ve orta vadede Ankara’nın trafik soruna çözüm olur." diye cevap verdi.


CİHAN