"Yönetimi partiler üstü hükümet üstlenecek"

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ulusal bir birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşma sağlandığını ve bundan sonra ülkenin yönetimini partiler üstü bir hükümetin devralacağını söyledi.

Yönetimi partiler üstü hükümet üstlenecek
09 Kasım 2011 Çarşamba 20:00 tarihinde eklendi.

Papandreu, devlet televizyonu NET aracılığıyla ulusa yaptığı konuşmada, üLkenin yeni yönetimini üstlenecek yeni hükümetin 26 ekim kararlarını uygulanması için çalışacağını belirtti. 
    
Oluşturulacak yeni hükümetin aynı zamanda dışa karşı 'Yunanların sorumluluklarını üstenmesini bildiği konusunda da bir mesaj olacağını" belirtti. 
    
Papandreu konuşmasının ardından istifasını sunmak üzere cumhurbaşkanlığı konutuna hareket etti. 
     
-Toplantıda anlaşmazlık- 
     
Yunanistan'da, ulusal birlik hükümeti kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas başkanlığında cumhurbaşkanlığı konutunda siyasi parti liderleri düzeyinde yapılan toplantıda anlaşmazlık çıktı. 
    
Toplantıya katılmak üzere konuta gelen Ortodoks Halk Partisi LAOS Başkanı Yorgo Karacaferis, toplantıyı terk etti. 
    
Karacaferis, daha sonra yaptığı açıklamada, konutta Papulyas'ın, Papandreu ve Samaras ile görüşme yaptığı odaya alınmayarak salonda bekletilmesine sinirlendiğini söyledi. 
    
Bu arada, Yunan basın-yayın organları, Karacaferis'in yeni kurulacak hükümette Meclis Başkanı Filippos Peçalnikos'un başbakan olarak yer almasına itiraz ettiği için toplantıyı terk ettiğini öne sürdü. 
    
Yunan medyası, Lukas Papadimos'tan vazgeçilmesinin ardından başbakanlık için konuşulan isimlerin arasında Meclis Başkanı Filippos Peçalnikos'un da bulunduğunu duyurmuştu.