''Yönetmen olmak isterdim''

BMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Başarılı bir yönetmen olmayı ve birtakım eserler ortaya koymayı arzu ederdim'' dedi.

Yönetmen olmak isterdim
04 Mart 2011 Cuma 20:37 tarihinde eklendi.

 

Küçükçekmece Belediyesinin, Sefaköy Sanat ve Kültür Merkezinde düzenlediği "Küçük İstanbul Buluşmaları" etkinliğine katılan Şahin, çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu topluluğa meslek hayatını, tecrübelerini ve önerilerini anlattı. 
    
Çok eski bir Küçükçekmeceli olduğunu belirten Şahin, siyasi hayatında İstanbul'daki ilk adaylığının, 22 yıl önceki Küçükçekmece belediye başkan adaylığı olduğunu söyledi. 
    
Açılış gününü, çocuklara armağan eden TBMM'nin başkanı olarak burada bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu dile getiren Şahin, "Dünyada hem yasama faaliyetlerini yürüten ve Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, başarıya ulaşan TBMM'nin dışında başka bir parlamento, başka bir Meclis yoktur" dedi. 
    
Böyle bir Meclis'in başkanı olmanın, görevlerin ve sorumlulukların en büyüğü olduğunu ve bu Meclis'in ilk başkanının da Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı ve Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirten Şahin, "Şu an oturduğum koltuk, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuktur. Böyle bir onuru da yaşıyorum" diye konuştu. 
    
İlk Meclis'in büyük zorluklar içerisinde kurulduğunu ve açıldığını, Türkiye'nin tarihinde önemli yer tutan tüm günlerin çocuklara ve gençlere armağan edildiğini anlatan Şahin, bunun, "Türkiye'nin geleceğinde gençlerin çok daha önemli rol oynayacağının ve Cumhuriyet kurulurken konulan çağdaş uygarlık hedefinin gençlerin gayretleriyle yakalanacağının" mesajı olduğunu ifade etti. 
 
 
YÖNETMENLİK MERAKI
     
Yönetmenlik merakına ilişkin yöneltilen soruya karşılık da Şahin, geçmiş yıllarda senaryosunu kendisinin yazdığı ve aile yakınlarının oynadığı konulu filmler çektiğini ve bu filmlerden oluşan bir koleksiyonu bulunduğunu belirtti. 
    
Şahin, eski dünya boks şampiyonu Muhammed Ali'nin Türkiye ziyareti sırasında Sultanahmet Meydanı'nda vatandaşlara yapacağı konuşmayı çekmek için Sultanahmet Camisi'nin hiç kullanılmayan bir minaresine çıkıp çekim yaptığını belirterek, "Öyle bir meraktı. Ancak devam edemedim. Başarılı bir yönetmen olmayı ve birtakım eserler ortaya koymayı arzu ederdim" diye konuştu.