YouTube bile korktu, kaldırdı

Korku filmi The Nun’ın sadece altı saniye süren korkutucu tanıtımı, YouTube politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

YouTube bile korktu, kaldırdı
17 Ağustos 2018 Cuma 09:34 tarihinde eklendi.
Corin Hardy’nin yeni korku filmi The Nun’ın fragmanı, fazla korkutucu olduğu için YouTube’tan kaldırıldı. Video sitesi YouTube, görüntülerde kendi kurallarına aykırı olarak şiddet içeriği bulunduğu gerekçesiyle fragmanı kaldırdığını duyurdu. Fragmanı ihbar eden bir tweet, Twitter’da 100 binden fazla retweet alınca YouTube, sosyal medya kullanıcılarının şikayetine kayıtsız kalmadı. Altı saniyelik tanıtım, önce sessiz başlıyor ama daha sonra bir işaretle korkutucu bir ses ve görüntü ekrana geliyor. 7 Eylül’de vizyona girmesi planlanan, Demián Bichir ve Taissa Farmiga’nın başrollerde yer aldığı The Nun’ın fragmanı bir süredir bekleniyordu. Karakter ilk olarak 2016 yılında yayınlanan James Wan’ın The Conjuring 2 filminde ortaya çıkmıştı. Bonnie Aarons’ın canlandırdığı iblis rahibe karakteri başlı başına bir filmin baş karakterine dönüştü. YouTube, “şok edici içerik politikasını” ihlal ettiğini ileri sürerek, yaklaşan The Conjuring tanıtımını da kaldırdı.
 
YouTube aynı zamanda, “Bu konuyu gündemimize taşıdığınız için teşekkür ederiz. Bu tanıtım bizim ‘dehşet verici içeriklere karşı politikamızı’ ihlal ediyor ve artık tanıtım olarak yayınlanmayacaktır” ifadesini kullandı.