YouTube'dan müzik uygulaması geliyor: Remix

Apple Music ve Spotify gibi çevrimiçi müzik servisleri her geçen gün popülerlik kazanırken bu alandaki servislerin sayısı artıyor. YouTube, ücretli video servisi YouTube Red ile Google Play Müzik hizmetini bir araya getirerek ‘Remix’ isimli yeni bir müzik uygulaması getiriyor.

YouTubedan müzik uygulaması geliyor: Remix
09 Aralık 2017 Cumartesi 18:50 tarihinde eklendi, 1.954 kez okundu.
Apple Music ve Spotify gibi çevrimiçi müzik servisleri her geçen gün popülerlik kazanırken bu alandaki servislerin sayısı artıyor. YouTube,  ücretli video servisi YouTube Red ile Google Play Müzik hizmetini bir araya getirerek ‘Remix’ isimli yeni bir müzik uygulaması getiriyor.
 
Müziğin dijitalleşmesiyle popülerleşen dijital yayıncılık servislerinin arasına Google da katılıyor. Bunun içinse Play Müzik uygulaması standart bir oynatıcı kimliğinden çıkacak ve ücretli içerik yayıncılığının temellerini attığı YouTube Red tecrübesi kullanılacak.
 
YouTube’un müzik yöneticisi Lyor Cohen, şirketin bu iki uygulama hizmetini bir araya getirmeyi bir süredir planladığını ve artık projenin son basamağına çok yakın olduklarını bildirdi. Remix adı verilecek yeni uygulama hem ses hem de müzik kliplerinin yayınlanacağı bir platform olacak.
 
Mart 2018’de kullanıma açılacak Remix, sektörel anlamda üç büyük müzik yayıncısıyla anlaşmalar içerecek. Bu büyük şirketler ise Sony Music, Universal ve Warner Music olacak. Yayıncı şirketlerin, YouTube üzerinden ücretsiz olarak yayınladıkları müzik içeriklerinin telif hakları konusunda uzun süredir tartışmalar dönüyordu.