"Yozgat’ın çehresi değişecek"

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, kentsel dönüşüm kapsamında ilde yapılacak yeni konutlarla şehrin çehresinin değişeceğini söyledi.

18 Eylül 2013 Çarşamba 18:11 tarihinde eklendi.

Vali Yazıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen Eski Sanayi Sitesi'nin yıkım töreninde yaptığı konuşmada Yozgat'ın her gün büyüyen, gelişen ve modernleşen, Türkiye Cumhuriyeti'nin güzide ve nadir bir kenti olduğunu belirtti.

Bozok Yaylası'nda çevre ve şehircilik açısından bir takım güzelliklerin uygulanma zamanının geldiğini kaydeden Vali Yazıcı, eski sanayi bölgesi kentsel dönüşüm projesinin çiçek gibi konutların yükselmesine vesile olacağını vurguladı. Yazıcı, "Gerek arsa sahipleri gerekse Aziz Yozgatlılarımız daha müreffeh, daha sağlıklı mekânlarda oturma imkanına kavuşacakladır. Yozgat’ımızın viraneye dönüşmüş bu kesimi modern bir mahalle şeklini alacaktır. Bu alan yeni açılacak caddeler ve sosyal donatılarla cazibe merkezi haline gelecek." dedi.

Eski sanayi bölgesi kentsel dönüşüm projesinini yanısıra Yozgat'ta farklı yapılarında yükseleceğini söyleyenYazıcı, "Yakın zamanda bu projenin karşısında 50 bin metrekare yapı alanlı hükümet konağımız boy gösterecek.

Yine bundan birkaç yıl önce hizmete açılan SGK binasının yanında şuan büyük onarımı yapılan İŞKUR’umu binası da yine bu alandaki yapılaşmaya ayrı bir güzellik katacak. İnşallah yine bu bölümün önündeki ikinci etap diye tabir ettiğimiz kentsel dönüşümle de bu alandaki güzelleşme ve iyileşme tamamlanmış olacak.

İnşallah burada yapılacak binalara da jandarma alay komutanlığımız için tahsis edeceğimiz dairelerle jandarma binamızın kendi yerini de rekreasyon alanı olarak da inşallah ilimize ve insanımıza takdim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bugün Türkiye’de her iyi yapılaşmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imzasının olduğunu ifade eden Yazıcı, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'ın hayatının önemli bir bölümünü insanları mekan sahibi yapmak için proje ve uygulamalarla geçiriyor." ifadelerini kullandı.


CİHAN